Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Найден Тодоров дирижира в залата на Берлинската филхармония

Директорът на Софийската филхармония на репетиция в залата на Берлинската филхармония. Снимка: Личен архив  - Найден Тодоров дирижира в залата на Берлинската филхармония

Директорът на Софийската филхармония на репетиция в залата на Берлинската филхармония. Снимка: Личен архив

Годината за Найден Тодоров започва в залата на Берлинската филхармония. Тази вечер, 2 януари, диригентът излиза на пулта в прочутия концертен салон, за да дирижира Немския национален оркестър и „Virtuosos Leopolis“. 

В програмата на концерта са включени произведения на Моцарт, Бетовен и Чайковски. Солисти са цигуларят Гай Браунщайн – ученик на Пинкас Цукерман и най-младият концертмайстор в историята на Берлинската филхармония – и пианистът Фредун Мазахери.

В Берлин директорът на Софийската филхармония е провел и редица срещи, свързани с бъдещи проекти на управлявания от него музикален институт.

Преди по-малко от месец маестро Тодоров гастролира заедно с нашите филхармоници в друга от най-престижните музикални зали в Европа – „Музикферайн“ във Виена.

Вижте още: АПЛОДИСМЕНТИ НА КРАКА ЗА СОФИЙСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ В „МУЗИКФЕРАЙН“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg