Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Найден Тодоров кандидат за директор на Софийската филхармония

Временният ръководител Светлина Терзиева също допусната до конкурс

Найден Тодоров е директор на Русенската опера от 2005 г. - Найден Тодоров кандидат за директор на Софийската филхармония

Найден Тодоров е директор на Русенската опера от 2005 г.

Четирима души са допуснати до конкурса за избор на нов директор на Софийската филхармония. Сред тях са временно изпълняващата длъжността в момента Светлина Терзиева, както и директорът на Държавна опера – Русе, диригентът Найден Тодоров, разбираме от съобщение на сайта на Министерството на културата.

Третият кандидат за поста е мецосопраното Розалина Касабова-Кушинчарова. До конкурса е допуснат и музикант от оркестъра – тромбонистът Ивайло Христов.

И двамата, заедно със Светлина Терзиева, кандидатстваха за директорското място и при последния конкурс. През април 2016-а обаче той завърши без победител, след като никой от участниците не събра необходимия брой точки. Тогава за временен ръководител бе назначена Терзиева.

За последно титулярен директор Филхармонията имаше в края на 2014 г., когато поста напусна дългогодишният ръководител Явор Димитров. След това временно институтът бе управляван от Виктор Стоянов. Той напусна института през април миналата година.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах