Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Найджъл Кенеди в Античния театър за „Една нощ“

Ще представи произведения от Гершуин, Бах и няколко авторски композиции

Двама китаристи, челист и музикант на ударни ще излязат с Найджъл Кенеди на сцената на Античния театър. - Найджъл Кенеди в Античния театър за „Една нощ“

Двама китаристи, челист и музикант на ударни ще излязат с Найджъл Кенеди на сцената на Античния театър.

Цигуларят Найджъл Кенеди се завръща у нас, за да изпрати есента с концерт на открито и да подари на родната публика „Една нощ с Найджъл Кенеди“. На 21 септември музикантът ще излезе на сцената в Античния театър в Пловдив, за да представи произведения от последния си албум с композиции на Гершуин, селекция с пиеси на Йохан Себастиан Бах, aвторската „Магьосникът от Лублин“ и познати на публиката произведения от всичките му албуми до сега.

Кенеди идва с китаристите Бойл Дъг и с германеца Ролф Бусалб. Ще им партнират челистът Питър Адамс, музикант в Оксфордската филхармония, Английския струнен оркестър и Брайтънската филхармония, както и полякът Пьотър Кулаковски (ударни), който има докторска степен по музика в областта на инструменталните изследвания, специалност: свирене на бас и е преподавател в Музикалната академия в Гданск по контрабас.

Кенеди е любимец на българската публика. Последният му концерт у нас бе през март 2018-а. В София бе през септември 2016-а в зала 1 на НДК, заедно с гъдуларя и композитор Георги Андреев, същият концерт бе изпълнен и в Пловдив, в Античния театър.

Найджъл Кенеди е с рекорд в Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена (за запис от 1989 г. на “Годишните времена” на Вивалди с над 2 млн. продадени копия).

Америка за България

Билетите за „Една нощ с Найджъл Кенеди“ са на цени от 30 до 60 лева.

Избрано

Хайде и утре