Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Накъде е тръгнала България? Към Европа или към Русия?

За кризата на идентичността у нас разсъждават в образи и думи доц. Георги Лозанов и фотографът Антони Георгиев. Представянето на книгата им – в понеделник

    „Внушителна по обем и значение“, пише за книгата датският фотоисторик и куратор Хенинг Ветендорф. - Накъде е тръгнала България? Към Европа или към Русия?

„Внушителна по обем и значение“, пише за книгата датският фотоисторик и куратор Хенинг Ветендорф.

Къде са или трябва да бъдат българите? На Изток или на Запад? В големия или в малкия град? Отговори на въпроси като тези се търси в книгата „Българите“ – на фотографа Антони Георгиев и доц. Георги Лозанов. Текстовете и снимките в изданието са плод на 10-годишни пътешествия и размишления за България в началото на XXI век – размишления в образи и думи за кризата на идентичността при нашия народ.

bulgariteДали България е тръгнала към Европа или към Русия? Или пък към религията или към светската държава? (А ако към религията, то към коя: тази, налагаща вяра в Исус Христос, или в Мохамед, или в Б-г?)

Дали живеем в псевдогероична история, манипулирана от самозвани „академици“ и обикновени шарлатани, проповядващи средновековно суеверие. Може би сме в обърканото настояще или все по-несигурното бъдеще?, предполагат авторите.

„Българите“ търси отговори на въпроси като наистина ли у нас се лее куршум с християнска свещ в ръка… И в крайна сметка на кого приличат българите? На Васил Левски? На Андрешко? На Бай Ганьо? Или пък по малко и на тримата?

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Внушителна по обем и значение“, пише за книгата датският фотоисторик и куратор Хенинг Ветендорф.

„Българите“ на Антони Георгиев и Георги Лозанов вече е по книжарниците у нас („Вагабонд Медия“, 268 стр.). Книгата ще бъде официално представена в понеделник (6 юни) от 19 часа в литературен клуб „Перото“.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах