Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Направи си селфи с книга – кампания на Министерството на културата

Дано не я рекламират випове, които не са отваряли дори учебниците в училище

Управлението на Мартин Иванов в Министерството на културата бе оценено високо от книгоиздателите. - Направи си селфи с книга – кампания на Министерството на културата

Управлението на Мартин Иванов в Министерството на културата бе оценено високо от книгоиздателите.

Обществена кампания „Селфи с книга“ стартира Министерството на културата, обяви служебният министър Мартин Иванов, който кани популярни личности от културата, политици и спортисти на 28 септември в началото на Борисовата градина в столицата, за да покажат, че четенето е куул (от англ. – готино).

Пред „Дневник“ министър Иванов твърди, че не търсят евтин пиар: „Искаме всички да се съберем без вратовръзки и без костюми и по един нестандартен начин да покажем на нашите деца да общуват с книгите.“

Арт чиновникът смята, че е важно една държавна институция да използва трибуната, която има, за да инициира подобна кампания. Според Иванов позитивният пример от страна на родители, но и на институции, е крачка към преодоляването на стряскащата неграмотност на българските ученици.

Дано тази кампания не свърши друга кампания на Министерството на културата – „Пиратството ограбва“, в която се включиха артисти, на чиито интелектуални „продукти“ никой никога не би посегнал. Дано на 28 септември в Борисовата не видим випове, за които е известно, че не са отваряли не само книга, ами дори и учебниците в училище.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg