Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Напред към Панаира на книгата! Пълна програма

Стотици хиляди книги и близо 50 премиери в НДК

Остават часове до панаира на книгата в НДК. Какво би избрал да зачете от нея Шерлок на Бенедикт Къмбърбач? - Напред към Панаира на книгата! Пълна програма

Остават часове до панаира на книгата в НДК. Какво би избрал да зачете от нея Шерлок на Бенедикт Къмбърбач?

Милен Русков, Георги Господинов, Яна Букова, Здравка Евтимова, Емил Андреев са само част от писателите, които лично ще се срещнат с читателите си в НДК. Само два дни остават до Пролетния панаир на книгата, където ще се представят над 100 български издатели и книготърговци, ще видим близо 50 премиери, а в Двореца ще бъде показана и изложбата „Под езика“ на Дамян Дамянов, посветена на кирилицата.

Официално събитието се открива от 11 часа във вторник (23 май) в Централното фоайе на НДК. В последните дни се появиха притеснения, че заради ремонтите на сградата площите не са готови да посрещнат подобаващо гостите на панаира – но надеждите на всички ни са, че неуредиците ще бъдат поправени навреме.

Почти 50 ще са премиерите на нови книги у нас, а четения и срещи с читатели ще има с  Александър Секулов, Антон Стайков, Бойка Асиова, Божана Апостолова, Владо Даверов, Владимир Попов, Георги Господинов, Димана Йорданова, Емил Андреев, Здравка Евтимова, Ивинела Самуилова, Йордан Велчев, Йорданка Белева, Константин Трендафилов, Милен Русков, Петър Чухов, Тони Николов и др.

Културната програма е съпътствана от изложбата „Под езика“ на Дамян Дамянов. Графичният експеримент на художника стартира онлайн през 2016 г., но във второто си издание излиза извън мрежата и се пренася на хартия. След като изобразява нови 30 идеограми, Дамянов кани 60 представители на българската култура – известни писатели, журналисти, художници, преподаватели и др., да дадат кратко определение или интерпретация на шейсетте думи.

Предлагаме ви пълната културна програма на Пролетния базар на книгата през 2017-а.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg