Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Народният оркестър на БНР и ансамбъл „Филип Кутев“ за пръв път заедно

Събира ги юбилеят на композитора Георги Андреев, който ще бъде отбелязан с концерт

Георги Андреев е виртуозен гъдулар. Снимка: Личен архив  - Народният оркестър на БНР и ансамбъл „Филип Кутев“ за пръв път заедно

Георги Андреев е виртуозен гъдулар. Снимка: Личен архив

За първи път в дългогодишната си история заедно на сцена ще излязат Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов  и ансамбъл „Филип Кутев“. Обединени, двата състава ще отбележат 50-годишния юбилей на композитора, гъдулар и диригент на „Филип Кутев“ Георги Андреев, на 23 май.

В концерта, озаглавен „Момина луна“, ще прозвучат познати произведения на Андреев, някои от които премиерни. На 23 май от 19,30 ч. ценителите ще имат шанса да ги чуят в Първото студио на БНР. Специално участие ще вземат солистите и хорът на ансамбъл „Филип Кутев“.

Вдъхновен от българския фолклор, Георги Андреев е създал над 400 песни и пиеси за оркестър, хор и солисти. Работил е с музиканти като Робърт Плант и Найджъл Кенеди. Главен диригент е на Националния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“ от 2000 година.

Билетите за концерта са в продажба на касите на БНР.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Утехата Вазов

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах