Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Народният театър аплодира медиците на първа линия със спектакъл

При вход свободен играят „Част от колекция“ с режисьор актьора Иван Юруков

Участниците в спектакъла „Част от репетиция“ с музика и стихове на Димитър Воев от „Нова генерация“ - Народният театър аплодира медиците на първа линия със спектакъл

Участниците в спектакъла „Част от репетиция“ с музика и стихове на Димитър Воев от „Нова генерация“

С благотворителен концерт-спектакъл Народният театър ще отправи послание за единство към всички на първа линия в борбата с коронавируса и към цялото общество. На 23 декември ще се играе „Част от колекция“ с режисьор актьорът Иван Юруков, преболедувал коронавиус. Събитието е част от кампанията „Театърът ви аплодира“, с която първата трупа изразява „благодарност към всички, положили усилия да съхранят живота, културата и доброто във време на пандемия“.

С представлението Народният театър, в който имаше редица случаи на заболели и оздравели от вируса, ще отправи „послание към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем заедно в днешните трудни времена“. Трупата иска още да се „отблагодари на своята публика, ще окуражи всички неуморни медици в битката с Covid-19, ще се поклони на всеки отговорен българин, който в голямото изпитание мисли за опазването на другите около себе си – все едно дали на работното място, в театралната зала, в обществения транспорт, в магазина, на улицата…“.

Достъпът до спектакъла ще бъде свободен, но с покани. Всеки желаещ може да получи своя пропуск от касите на театъра до изчерпване на количеството при заетост 30% от капацитета на салона на Голяма сцена.

Зрителите ще имат възможността да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници. В специална секция на сайта си и на мониторите на касите театърът ще публикува имената на тези медици, а списъкът ще се допълва и обновява.

Като жест на благодарност и във връзка със 170-годишнината от рождението на своя патрон Иван Вазов театърът ще направи подаръци на лекарите – книги, годишници, програми с послания на артисти.

„Народният театър „Иван Вазов“ аплодира и своята публика, защото вярва, че зад маските носим открити и одухотворени лица, че сърцата ни са отворени един за друг, за да спасим живота! Това е нашият начин да кажем огромно „Благодаря“ на спасителите на животи и възнамеряваме тази кампания да продължи“, казва директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Спектакълът „Част от колекция“ е театрално-музикален пърформанс, вдъхновен от стихове, фрагменти и песни на Димитър Воев от книгата „Поздрави от мен Боговете“. Постановката е дело на актьора от трупата на Народния театър Иван Юруков, който участва като вокалист, свири на китара и укулеле заедно с актьорите Стоян Младенов (цигулка и вокал) и Николай Димитров (ударни и вокал) и театралният композитор и диригент Милен Апостолов (пиано и вокал). Аранжиментът е на Терпентина, а костюмите – на Ясмин Мандели.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах