Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Народният театър на лятно турне из България

Шест спектакъла ще гостуват в 11 града това лято

Валери Йорданов в сцена от моноспектакъла „Караконджул“. Снимка: Божидар Марков/Народен театър - Народният театър на лятно турне из България

Валери Йорданов в сцена от моноспектакъла „Караконджул“. Снимка: Божидар Марков/Народен театър

Шест заглавия от афиша на Народния влизат в пътуващата програма на театъра това лято. Трупата ще обиколи 11 български града между 22 юни и 22 юли. Публиката във Варна, Добрич, Шумен, Сопот, Пловдив, Ловеч, Габрово, Казанлък, Ямбол, Бургас и Велико Търново ще може да гледа спектаклите „Двубой“, „Караконджул“, „Плач на ангел“, „Любовникът“, „О, ти, която и да си“ и „Бонбон“.

Това е най-голямото турне на първата ни трупа от 14 години насам, когато актьорите отбелязаха 100 години от основаването на Народния. Началото е във Варна на 22 юни с „О, ти, която и да си“ – спектакъл, посветен на 170-годишнината от рождението и 100-годишнината от смъртта на Иван Вазов, патрон на театъра. На следващия ден в морската столица ще се играе комедията „Двубой“.

„О, ти, която и да си“ ще гостува на 2 юли и в Пловдив. „Двубой“ може да се гледа още на 30 юни в Сопот и на 2 юли в Пловдив.

„Плач на ангел“ по пиесата на Стефан Цанев, за изпълнението си в който Христо Мутафчиев получи „Аскеер“ за водеща мъжка роля, а Стоян Радев за режисура, може да се гледа 23 юни във Варна, на 24 юни в Добрич, на 25 юни в Шумен, на 6 юли на сцената на „Варненско лято“, на 7 юли в Ловеч на 8 юли в Габрово и на 9 юли в Казанлък.

„Караконджул“ по разкази на Николай Хайтов, е с награда „Икар“ за водеща мъжка роля на Валери Йорданов. Моноспектакълът ще се играе на 24 юни в Добрич, на 25 юни в Шумен и на 2 юли в Пловдив.

„Любовникът“ по пиесата на Харолд Пинтър има две награди „Аскеер“ за водеща женска роля на Радина Кърджилова и за режисурата на Деян Донков. Ще се играе в Габрово на 8 юли, в Ямбол на 16 юли, в Бургас на 17 юли и във Велико Търново на 22 юли.

Пълната програма на турнето

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90