Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Народният театър подкрепя „Музикаутор” за лицензиране на музиката

Директорът Васил Василев смята, че е обществена мисия да се изплащат адекватни възнаграждения на авторите

Директорът на Народния театър Васил Василев. Снимка: Народен театър - Народният театър подкрепя „Музикаутор” за лицензиране на музиката

Директорът на Народния театър Васил Василев. Снимка: Народен театър

Народният театър подкрепи искането на „Музикаутор“ да се лицензира музиката в представленията, съобщиха от институцията. В писмо до сдружението за защита на авторските права директорът Васил Василев е приветствал мащабната кампания, която „Музикаутор“ предприе, като изпрати писма до 80 театрални институции и културни домове с настояване на предприемат мерки за защита на авторите на музика.

Директорът на Народния театър подчертава, че неотменна част от обществената мисия на театъра е зачитането на правата на авторите на музикални произведения, включени в сценичната продукция, и заплащането на адекватни възнаграждения за това.

„Вярвам, че това е важна стъпка и пример в усилията за формиране на балансирана, европейски насочена и адекватна културна среда в България“, посочва директорът на най-големия театър в страната.

Вижте още: „МУЗИКАУТОР“: ТЕАТРИТЕ ТРЯБВА ДА ЛИЦЕНЗИРАТ МУЗИКАТА В ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90