Народният театър възобновява камерните представления

Реакцията на зрители и актьори: Неразумно е!

Снимка: Емил Л. Георгиев/Народен театър - Народният театър възобновява камерните представления

Снимка: Емил Л. Георгиев/Народен театър

Народният театър отново отваря врати, след като културната карантина беше облекчена за събития до 250 души публика, става ясно от публикация в страницата на институцията във Фейсбук. Ще бъдат възстановени представленията само в камерните зали.

На 12 март на Камерна сцена ще се играе „Козата, или коя е Силвия?“, а на сцена „Апостол Карамитев“ – „Обир“. В следващите дни представленията на двете сцени продължават.

Реакцията на зрителите към съобщението на Народния театър е противоречива. Някои приветстват възможността да се завърнат в залите на театъра, но повечето смятат, че това е опасно и безотговорно.

Отношението на хората от актьорската гилдия към решението на Народния театър обаче е по-еднозначно. Актрисата Биляна Петринска от трупата на Народния театър го определя като „изключително неразумно решение“, актьорът Момчил Степанов пък пита:

„Пир по време на чума“ ще се играе ли, или само ще го живеем? Хора, това не е сериозно, наистина. Безотговорно е!“.

Йоанна Темелкова, част от трупата на Театър „София“, в коментар се интересува дали заедно с билетите Народният театър ще предлага застраховка „Живот“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg