Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Народният театър възобновява камерните представления

Реакцията на зрители и актьори: Неразумно е!

Снимка: Емил Л. Георгиев/Народен театър - Народният театър възобновява камерните представления

Снимка: Емил Л. Георгиев/Народен театър

Народният театър отново отваря врати, след като културната карантина беше облекчена за събития до 250 души публика, става ясно от публикация в страницата на институцията във Фейсбук. Ще бъдат възстановени представленията само в камерните зали.

На 12 март на Камерна сцена ще се играе „Козата, или коя е Силвия?“, а на сцена „Апостол Карамитев“ – „Обир“. В следващите дни представленията на двете сцени продължават.

Реакцията на зрителите към съобщението на Народния театър е противоречива. Някои приветстват възможността да се завърнат в залите на театъра, но повечето смятат, че това е опасно и безотговорно.

Отношението на хората от актьорската гилдия към решението на Народния театър обаче е по-еднозначно. Актрисата Биляна Петринска от трупата на Народния театър го определя като „изключително неразумно решение“, актьорът Момчил Степанов пък пита:

„Пир по време на чума“ ще се играе ли, или само ще го живеем? Хора, това не е сериозно, наистина. Безотговорно е!“.

Йоанна Темелкова, част от трупата на Театър „София“, в коментар се интересува дали заедно с билетите Народният театър ще предлага застраховка „Живот“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах