Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Народният театър възобновява камерните представления

Реакцията на зрители и актьори: Неразумно е!

Снимка: Емил Л. Георгиев/Народен театър - Народният театър възобновява камерните представления

Снимка: Емил Л. Георгиев/Народен театър

Народният театър отново отваря врати, след като културната карантина беше облекчена за събития до 250 души публика, става ясно от публикация в страницата на институцията във Фейсбук. Ще бъдат възстановени представленията само в камерните зали.

На 12 март на Камерна сцена ще се играе „Козата, или коя е Силвия?“, а на сцена „Апостол Карамитев“ – „Обир“. В следващите дни представленията на двете сцени продължават.

Реакцията на зрителите към съобщението на Народния театър е противоречива. Някои приветстват възможността да се завърнат в залите на театъра, но повечето смятат, че това е опасно и безотговорно.

Отношението на хората от актьорската гилдия към решението на Народния театър обаче е по-еднозначно. Актрисата Биляна Петринска от трупата на Народния театър го определя като „изключително неразумно решение“, актьорът Момчил Степанов пък пита:

„Пир по време на чума“ ще се играе ли, или само ще го живеем? Хора, това не е сериозно, наистина. Безотговорно е!“.

Йоанна Темелкова, част от трупата на Театър „София“, в коментар се интересува дали заедно с билетите Народният театър ще предлага застраховка „Живот“.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах