Народният театър за пръв път с представления и през август

По-голямата част от трупата остава в София, за да се срещне с публиката си извън обичайния театрален сезон

Всички представления на Голяма сцена засега ще се играят на не повече от 50% капацитет в залата. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС - Народният театър за пръв път с представления и през август

Всички представления на Голяма сцена засега ще се играят на не повече от 50% капацитет в залата. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Деветнайсет представления ще изиграе през август трупата на Народния театър. За пръв път в историята си театърът няма да затвори врати в най-горещия летен месец.

Ще бъдат отворени и четирите сцени – Голяма, Камерна, „Апостол Карамитев“ и „Зад театъра“. Зрителите ще могат да видят четири спектакъла от новия сезон – „О, ти, която и да си…“, „Всички страхотни неща“, „Бонбон“ и „Караконджул“, както и някои от хитовите заглавия на Народния от минали години: „Приятна жена в лоша компания“, „Каквото, такова“, „Козата, или коя е Силвия?“, „Лисичета“, „Завещанието на Марко Тотев“, „Духът на поета“, „Част от колекция“, „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“.

След разхлабването на мерките срещу коронавирусната пандемия, по-голямата част от трупата остава в София, за да се срещне със зрителите, които дълго липсваха в залите на театъра. На сцената на Народния театър през август ще излязат София Бобчева, Емануела Шкодрева, Васил Драганов, Павел Иванов, Параскева Джукелова, Биляна Петринска, Ева Тепавичарова, Радина Боршош, Ненчо Костов, Валери Йорданов, Христо Терзиев, Юлиан Вергов, Бойка Велкова, Михаил Билалов, Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Христо Петков и Бойко Кръстанов.

С пълната програма за август може да се запознаете тук.

Америка за България

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах