Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Народният театър за пръв път с представления и през август

По-голямата част от трупата остава в София, за да се срещне с публиката си извън обичайния театрален сезон

Всички представления на Голяма сцена засега ще се играят на не повече от 50% капацитет в залата. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС - Народният театър за пръв път с представления и през август

Всички представления на Голяма сцена засега ще се играят на не повече от 50% капацитет в залата. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Деветнайсет представления ще изиграе през август трупата на Народния театър. За пръв път в историята си театърът няма да затвори врати в най-горещия летен месец.

Ще бъдат отворени и четирите сцени – Голяма, Камерна, „Апостол Карамитев“ и „Зад театъра“. Зрителите ще могат да видят четири спектакъла от новия сезон – „О, ти, която и да си…“, „Всички страхотни неща“, „Бонбон“ и „Караконджул“, както и някои от хитовите заглавия на Народния от минали години: „Приятна жена в лоша компания“, „Каквото, такова“, „Козата, или коя е Силвия?“, „Лисичета“, „Завещанието на Марко Тотев“, „Духът на поета“, „Част от колекция“, „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“.

След разхлабването на мерките срещу коронавирусната пандемия, по-голямата част от трупата остава в София, за да се срещне със зрителите, които дълго липсваха в залите на театъра. На сцената на Народния театър през август ще излязат София Бобчева, Емануела Шкодрева, Васил Драганов, Павел Иванов, Параскева Джукелова, Биляна Петринска, Ева Тепавичарова, Радина Боршош, Ненчо Костов, Валери Йорданов, Христо Терзиев, Юлиан Вергов, Бойка Велкова, Михаил Билалов, Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Христо Петков и Бойко Кръстанов.

С пълната програма за август може да се запознаете тук.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg