Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Народният театър затваря временно

Заради пандемията се отменят представленията до средата на ноември

В събота, 31 октомври, в Народния театър ще се проведе церемонията на годишните награди „Икар“ - в присъствието на номинираните и връчващите отличията, без публика. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Народният театър затваря временно

В събота, 31 октомври, в Народния театър ще се проведе церемонията на годишните награди „Икар“ - в присъствието на номинираните и връчващите отличията, без публика. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Народният театър „Иван Вазов“ отменя всички планирани от 1 до 15 ноември 2020 г. спектакли и на трите си сцени. Решението е взето заради усложняващата се епидемиологична обстановка, съобщиха от ръководството на театъра.

„Отговорността, която носим пред актьорите, техническия състав, служителите и зрителите си като национална културна институция в настоящата ситуация продиктуваха това нелеко решение. И нека в този труден момент си припомним думите на нашия патрон Иван Вазов – „И мой дълг е, поради голямата вяра, която имам в бъдещето, да извикам на моя народ: „Не се отчайвай! Вярвай! Работи в братски сговор, със съединени сили! Да живее българският народ, да живее България!“, казва директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Сред актьорите в трупата има заразени с коронавирус, заради което в последно време паднаха някои спектакли. Ковид-19 има и сред персонала, съобщи Донкин пред „Площад Славейков“.

МАРИУС ДОНКИН: ТЪЖНО Е В ТЕАТЪРА, САЛОНЪТ Е КАТО МЕДИЦИНСКИ КАБИНЕТ

Засега се предвижда театърът да възстанови дейността си на 16 ноември 2020 г. Затова и по времето на затваряне ще продължи да работи билетна каса „Юг“ (вход от ул. „Иван Вазов“), която ще бъде отворена всеки ден от 11,30 до 19,30 часа.

В рамките на един месец – до 30 ноември, зрителите, закупили билети за отменените представления, могат да направят избор – да получат нови билети за следващи дати на отменените спектакли, да ги заменят за други представления или да си получат обратно сумата за билета лично на касите на театъра.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg