Народният театър затваря временно

Заради пандемията се отменят представленията до средата на ноември

В събота, 31 октомври, в Народния театър ще се проведе церемонията на годишните награди „Икар“ - в присъствието на номинираните и връчващите отличията, без публика. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Народният театър затваря временно

В събота, 31 октомври, в Народния театър ще се проведе церемонията на годишните награди „Икар“ - в присъствието на номинираните и връчващите отличията, без публика. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Народният театър „Иван Вазов“ отменя всички планирани от 1 до 15 ноември 2020 г. спектакли и на трите си сцени. Решението е взето заради усложняващата се епидемиологична обстановка, съобщиха от ръководството на театъра.

„Отговорността, която носим пред актьорите, техническия състав, служителите и зрителите си като национална културна институция в настоящата ситуация продиктуваха това нелеко решение. И нека в този труден момент си припомним думите на нашия патрон Иван Вазов – „И мой дълг е, поради голямата вяра, която имам в бъдещето, да извикам на моя народ: „Не се отчайвай! Вярвай! Работи в братски сговор, със съединени сили! Да живее българският народ, да живее България!“, казва директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Сред актьорите в трупата има заразени с коронавирус, заради което в последно време паднаха някои спектакли. Ковид-19 има и сред персонала, съобщи Донкин пред „Площад Славейков“.

МАРИУС ДОНКИН: ТЪЖНО Е В ТЕАТЪРА, САЛОНЪТ Е КАТО МЕДИЦИНСКИ КАБИНЕТ

Фантастико

Засега се предвижда театърът да възстанови дейността си на 16 ноември 2020 г. Затова и по времето на затваряне ще продължи да работи билетна каса „Юг“ (вход от ул. „Иван Вазов“), която ще бъде отворена всеки ден от 11,30 до 19,30 часа.

В рамките на един месец – до 30 ноември, зрителите, закупили билети за отменените представления, могат да направят избор – да получат нови билети за следващи дати на отменените спектакли, да ги заменят за други представления или да си получат обратно сумата за билета лично на касите на театъра.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах