Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Наше момиче с мустаци с награда от Мадрид

Актрисата Доротея Толева отмъщава на хора-прасета в антиутопия

Като актриса Доротея Толева има опит в две продукции преди ролята в „Bullets of justice“. - Наше момиче с мустаци с награда от Мадрид

Като актриса Доротея Толева има опит в две продукции преди ролята в „Bullets of justice“.

При наличието на толкова много отмъстители на големия екран, оказва се, че все още има неоткрити герои със суперсили – и това са българските мустакати жени. Родното кино се прочу на европейската сцена с първото въоръжено момиче с растителност под носа – Ракша от късометражния филм на ужасите на Валери Милев „Bullets of justice“ (Куршуми на правосъдието).

В ролята на мустакатата отмъстителка влиза Доротея Толева, чието превъплъщение бе отличено с наградата за поддържаща женска роля на Международния фестивал в Мадрид. Българката бе една от деветте номинирани актриси в късометражния жанр и спечели статуетката.

„Ролята ми на Ракша в „Bullets of justice“ ми е любима. Образи като този дават възможност да се развиваш като артист, да пренебрегваш суетата и схващанията си. Това е един андрогенен персонаж, който беше предизвикателство за мен. Благодарна съм на продуцента и режисьора, че ме избраха да изиграя Ракша. Номинацията, както и наградата ме зарадваха истински“, коментира Доротея Толева.

„Bullets of justice“ е българо-казахстанска продукция с изключително детайлно представени сцени на насилие. В актьорския състав са Дани Трехо, Яна Маринова и продуцентът на филма Тимур Турисбеков.

Действието в „Bullets of justice“ се развива в бъдещето, след Третата световна война, когато американското правителство създава армия от хибриди между хора и прасета. 25 години по-късно мутантите са вече на върха на хранителната верига, отглеждайки хора, които третират като животни и хранейки се с месото им. Ракша е от човешката раса и е ловец на глави, а Дани Трехо е в образа на баща ѝ, заради чието убийство тя тръгва да мъсти. Мисията ѝ е да открие лидера на хибридите и да го унищожи.

Доротея Толева завършва кино и телевизия в Ню Йоркската филмова академия. Като актриса има опит в две филмови продукции преди ролята в „Bullets of justice“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg