POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нашествието на фейсбук-троловете

„Ю Ес Ей Тъдей“ поиска ФБР да разследва страницата ѝ в социалната мрежа

При масовото заличаване на акаунти броят „харесвания“ на страницата е паднал от 15,2 милиона до 8,2 млн. - Нашествието на фейсбук-троловете

При масовото заличаване на акаунти броят „харесвания“ на страницата е паднал от 15,2 милиона до 8,2 млн.

Фейсбук-страницата на американския вестник „Ю Ес Ей Тъдей“ е наводнена от фалшиви потребители, съобщи компанията зад изданието. От „Гейнет Ко“ са поискали от ФБР да разследва случая, след като са изчислили, че повече от половината последователи на медията им в социалната мрежа са автоматизирани, разказва Би Би Си.

В последните месеци Фейсбук е изтрил милиони фалшиви профили – но продължава да засича все повече и повече съмнителна активност. В случая с „Ю Ес Ей Тъдей“, при масовото заличаване на акаунти броят „харесвания“ на страницата е паднал от 15,2 милиона до 8,2 млн.

Това, което ботовете правят, е да коментират споделено съдържание, да си отговарят един на друг и да „харесват“ публикации, както и самата страница.

От „Гейнет Ко“ коментират, че са направили всичко по силите си да решат проблема, но сега топката е към Фейсбук, които трябва да поправят собствената си платформа, така че „да продължим напред и да ангажираме позитивно аудиторията си в социалната мрежа“.

От Би Би Си са попитали ФБР дали е започнало разследване, но от Бюрото са отказали коментар. Фейсбук не е отговорил на запитването по казуса от британската медия.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС