POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нашият Христо Живков във филм на създателите на „Великата красота“

Христо Живков с роля в детския фентъзи филм "Невидимото момче". - Нашият Христо Живков във филм на създателите на „Великата красота“

Христо Живков с роля в детския фентъзи филм "Невидимото момче".

Българският актьор Христо Живков е с ключова роля в новия италиански филм „Невидимото момче“, чиито продуценти спечелиха „Оскар“ тази година с филма „Великата красота“. Режисьор на лентата е Габриеле Салваторес, който през 1992-а година грабна „Оскар“ за чуждоезичен филм с „Медитеранео“ (Mediterraneo).

„Невидимото момче“ е детско приключенско фентъзи, чийто бюджет е 8 млн. евро. Филмът разказва историята на 13-годишния Микеле, който открива, че може да става невидим. Като всяка история на Салваторес, и тук зрителят е приканен да погледне отвъд очевидното и да стигне до парадоксалното откритие – незабелязваният от околните тийнейджър променя себе си и света, ставайки невидим.

„Всички искаме да бъдем невидими или тайно се страхуваме от тази възможност – никой да не ни забележи и да останем недооценени“, коментира Салваторес. Режисьорът твърди, че голяма част от магията на филма се дължи на сполучливата интерпретация на образите от актьорите Фабрицио Бентиволио, Христо Живков, Ксения Рапопорт и Валерия Голино, известна от филми като „Четири стаи“, „Смотаняци“, „Рейнмен“, „Фрида“…

„Винаги е приятно да се работи с такъв екип от професионалисти. Снимките продължиха 3 месеца, снимахме основно в Северна Италия. Вече се появиха 3 комикса и една книга, като всяко едно от тези издания са част от промоцията за филма“, споделя Христо Живков.

Премиерата на филма е на 18 декември, „Невидимото момче излиза в 400 киносалона в Италия. Не е ясно дали лентата ще се появи по екраните в България.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС