СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Национален детски конкурс търси най-добрите приказки

Отличените автори ще получат лаптоп, таблет или книги и да видят произведението си издадено

Конкурсът е без поставена тема, за да позволи пълна свобода на въображението. Снимка: „Площад Славейков“ - Национален детски конкурс търси най-добрите приказки

Конкурсът е без поставена тема, за да позволи пълна свобода на въображението. Снимка: „Площад Славейков“

Коледа наближава и заедно с това приказните моменти, достойни за разказване, се увеличават все повече. Тъкмо навреме започва дванадесетото издание на конкурса „Ще ти разкажа приказка“, а ентусиастите писатели между 9 и 15-годишна възраст може да предадат своите приказни разкази в надпреварата и да получат награди.

„Очакваме талантливите и вдъхновени деца отново да участват със свои авторски приказки в конкурса „Ще ти разкажа приказка – казва зам.-кметът на София по културата Мирослав Боршош. – Литературното ни съревнование разкри таланта за писане на стотици деца. Оригинални, забавни и поучителни истории пристигат във всяко издание от цялата страна и дори от живеещи извън границите на родината ни българчета.“

Конкурсът, организиран от Столичната община, е на свободна тема и в него могат да участват деца в две възрастови категории: 9-12 години и 13-15 години. Творби се приемат до полунощ на 28 февруари 2023 г. на e-mail: kalendar.kultura.so@gmail.com.

Отличените детски приказки ще бъдат издадени в илюстрован сборник, а авторите им имат шанса да спечелят лаптопи (първа награда), таблети (втора и трета награда) и книги (поощрителна награда). Сборникът с отличените разкази на миналото издание от 2022 г. е публикуван онлайн.

Подробна информация за условията на конкурса е публикувана в сайта на „Арт София“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg