VivaPay

Националната галерия не затваря, ще пуска „индивидуално“

Отменят се само откриванията на изложби

Квадрат 500 е отворен за посетители. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Националната галерия не затваря, ще пуска „индивидуално“

Квадрат 500 е отворен за посетители. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Посетителите в Националната галерия са добре дошли, но няма да има официални откривания на изложби, съобщават от там.

На 8 март министърът на здравеопазването Кирил Ананиев забрани масови струпвания на хора на закрито в културата и спорта у нас, без да се уточнява за каква бройка става дума. Затова от Националната галерия канят ценителите на „индивидуални посещения“.

Достъпни за публиката са експозициите в Двореца, Квадрат 500, Музея за християнско изкуство – криптата под „Александър Невски“, Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство, Музея на социалистическото изкуство и къщите музеи.

От галерията съобщават, че се отменя планираното за 10 март официално откриване на експозицията на Карлес Сантос „Страст по минимализма“ в Музея за съвременно изкуство. Изложбата ще бъде отворена за зрители от 11 март до 3 май.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Български Лев