Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Националната галерия не затваря, ще пуска „индивидуално“

Отменят се само откриванията на изложби

Квадрат 500 е отворен за посетители. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Националната галерия не затваря, ще пуска „индивидуално“

Квадрат 500 е отворен за посетители. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Посетителите в Националната галерия са добре дошли, но няма да има официални откривания на изложби, съобщават от там.

На 8 март министърът на здравеопазването Кирил Ананиев забрани масови струпвания на хора на закрито в културата и спорта у нас, без да се уточнява за каква бройка става дума. Затова от Националната галерия канят ценителите на „индивидуални посещения“.

Достъпни за публиката са експозициите в Двореца, Квадрат 500, Музея за християнско изкуство – криптата под „Александър Невски“, Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство, Музея на социалистическото изкуство и къщите музеи.

От галерията съобщават, че се отменя планираното за 10 март официално откриване на експозицията на Карлес Сантос „Страст по минимализма“ в Музея за съвременно изкуство. Изложбата ще бъде отворена за зрители от 11 март до 3 май.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах