Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Националната галерия открива дарителски пункт за бежанците от Украйна

За улеснение е приготвен списък с най-необходимото

Визуализация: „Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство“ (САМСИ) - Националната галерия открива дарителски пункт за бежанците от Украйна

Визуализация: „Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство“ (САМСИ)

Временен дарителски пункт в помощ на бежанците от Украйна организира Националната галерия във филиала си в сградата на „Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство“ (САМСИ). Акцията ще се проведе този уикенд на 11, 12 и 13 март от 10 до 18 ч. Даренията ще бъдат предадени на Ситуационния център „Отворени врати за Украйна“.

От галерията са изготвили списък, който да улесни желаещите да дарят. Търсят се трайни хранителни продукти, варива, олио, консерви, пакетирани храни като овесени ядки, шоколад, сушени плодове и др., разтворимо какао, чай, инстантно кафе, дезинфектанти и санитарни маски, хигиенни и санитарни продукти, ново бельо, материали за рисуване…

Продуктите ще бъдат сортирани на място, подробния списък може да видите тук.

САМСИ се намира в близост до изхода от метростанция „Европейски съюз“, зад хотел „Хилтън“, около музея минават и няколко линии на наземния градски транспорт. Достъпът до сградата е възможен и с автомобил, може да се използва паркингът на близкия търговски център.

На 3 март подобна дарителска акция организира и Националният политехнически музей. Над 700 души са се включили с дарения, помощите – предимно хранителни и хигиенни продукти – са били изпратени до Българския червен кръст.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Младост

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах