Назад във времето на Гетсби с „Постмодърн джубокс“

През декември групата отново с концерт в България

На 7 декември музикантите от „Постмодърн джубокс“ ще излязат пред публиката на столичния клуб „Music Jam“. - Назад във времето на Гетсби с „Постмодърн джубокс“

На 7 декември музикантите от „Постмодърн джубокс“ ще излязат пред публиката на столичния клуб „Music Jam“.

Групата с непрекъснато менящ се състав „Постмодърн джубокс“ идва у нас за четвърти път (и пети концерт). След като напълниха няколко пъти зала 1 на НДК, сега певците ще излязат и в клубната атмосфера на „Music Jam“ на ул. „Пиротска“. Гостуването им на 7 декември е част от световното им турне „Добре дошли в 20-те 2.0“, с което формацията се кани да посрещне новото десетилетие.

С неповторимия си стил, с който пращат съвременни музикални хитове години назад, „Постмодърн джубокс“ са веселили публиката на 250 партита в Европа и Америка. Целта им е да върнат гостите си към стила, вкуса и майсторството, характерни за музиката на миналите поколения, както казва създателят на формацията Скот Брадли.

20-те години на XX век ни дадоха джаза – една истинска форма на изкуството в Америка. Кой знае какво може да ни даде тази декада? – казва Брадли. – Едно е сигурно – много хора вече са изморени от заглавията в медиите, от тв риалитата и смартфоните, които през последното десетилетие служат само за да ни отдалечават един от друг. Използваме нашето малко кътче от попкултура, за да поканим хората да забравят грижите и да се присъединят към нашата празнична нощ – заедно да отпразнуваме истинската музика, стилна и непреходна във времето – на живо, в реалния живот“.

„Музикалната кутия“ на „Постомодърн джубокс“ непрекъснато се обновява. Скот Брадли е единственият постоянен член, а в състава се менят вокалисти и танцьори, най-често от американски издания на риалити шоута, но също и от нощни клубове. Близо 100 артисти наброява съставът на формацията, което позволява чести турнета на няколко континента едновременно. За последните 5 години са обиколили шестте континента в хиляди разпродадени зали. И всяка седмица поздравяват феновете си с нов кавър на Кейти Пери, Лейди Гага, „Рейдиохед“, „Уайт страйпс“ и други известни изпълнители.

КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТЪРА НА КИТАРИСТИТЕ НА БАРСЕЛОНА

„Постмодърн джубокс“ прави версии на песни в стила на на Ню-Орлиънския джаз от 20-те, соул музиката, суинга, винтидж стил Франк Синатра до Doo-Wop-a от 50-те, Surf Rock-a на 60-те… Така можем да чуем Кристина Агилера и Майкъл Джексън, U2 или „Металика“, Бионсе, „Portugal The Man“ или АББА в нови и неузнаваеми версии.

По традиция, съставът, който ще дойде в София е изненада, като вероятно ще бъде обявен броени дни преди концерта.

Подгответе се за най-сензационното парти след Гетсби партитата от 20-те на миналия век – предупреждава Скот Брадли. – Затова носете си и обувките за танци.