Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

NBC спира Мис Вселена на Тръмп заради ксенофобия

Милиардерът изрази желание да построи стена на границата с Мексико, за да спре изнасилвачите, идващи оттам

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп ще съди телевизията за нарушение на договора им. - NBC спира Мис Вселена на Тръмп заради ксенофобия

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп ще съди телевизията за нарушение на договора им.

Ен Би Си спира да излъчва ежегодните конкурси за красота Мис САЩ и Мис Вселена, които са на милиардера Доналд Тръмп. Отношенията на телевизията с магната, който е кандидат за президент на САЩ, са силно обтегнати след негови ксенофобски коментари и най-вероятно ще се стигне до съд.

В речта, с която Тръмп обяви, че влиза в битката за държавен глава на Америка, милиардерът заяви, че мексиканските имигранти „носят наркотици и престъпност“ и са изнасилвачи, макар че „има и някои добри хора“.

„Уважението и достойнството на всички хора са крайъгълен камък на ценностите ни – се казва в официалното становище на Ен Би Си. – Поради неотдавнашните пренебрежителни изявления на Доналд Тръмп по отношение на имигрантите, прекратяваме бизнес отношенията си с него.“

Самият Тръмп не смята да се даде толкова лесно и заяви, че планира да съди телевизията за решението ѝ да спре еднолично излъчването на двата конкурса за красота.

„Ако Ен Би Си са толкова слаби и глупави да не разберат сериозния имиграционен проблем в Съединените щати, съчетан с ужасяващите и нелоялни търговски сделки, които правим с Мексико, тогава нарушаващото договора ни спиране на Мис Вселена и Мис САЩ ще бъде решено в съда“, каза в изявление Доналд Тръмп.

Милиардерът обяви кандидатурата си за президент на 16 юни, като изрази желание и за издигането на непристъпна ограда по границата с Мексико.

„Аз бих построил Велика стена – никой не може да построи такава стена по-добре и по-евтино от мен. Ще принудя Мексико да плати за нея – бе част от изказването му тогава. – Когато Мексико ни праща своите хора, те не изпращат най-добрите. Те изпращат хора с много проблеми, проблеми, които влизат в щатите – дрога, изнасилвачи и други… Предполагам, че има и добри хора.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg