Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НДК: Ах, тази Соня Йончева

Предстоящите събития в Двореца от 12 до 18 юни

Соня Йончева изнася концерт в София в неделя. Снимка: Официален сайт, Соня Йончева - НДК: Ах, тази Соня Йончева

Соня Йончева изнася концерт в София в неделя. Снимка: Официален сайт, Соня Йончева

Предстоящи събития в НДК
(12 – 18 юни)

12 юни (понеделник)

На 12 юни (понеделник) от 19:00 часа в зала 11 театър „Коломбина“ ще изнесе балетния си и танцов спектакъл, изграден на основата на класическия балет, с елементи на рок и джаз музика и съвременни танци.

Литературната игра на асоциации „Загадките на „Перото“ ще се проведе в понеделник от 19:00 часа.

13 юни (вторник)

На 13 юни (вторник) от 17:00 до 21:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се проведе кръгла маса на тема „Граници на „творческото“ в художествената документалистика“, организирана от СтолицаЛитература 2017, Фондация „Елизабет Костова“.

Книгата на Огнян Ковачев – „А не знам защо съм тъжен“ ще бъде представена във вторник (13 юни) от 19:00 часа в новооткритото пространство за култура в НДК – зала 42.

14 юни (сряда)

Корабът Нощ

Театър Азарян | 14 юни 2017 | 19:30 ч.
по текстове на Маргьорит Дюрас
участват: Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова, Цветана Манева
сценична версия: Яна Борисова и Стилиян Петров
режисьор: Стилиян Петров
сценограф: Венелин Шурелов
костюми: Елица Георгиева
музика и саунд дизайн: Иван Шопов

В „Корабът Нощ“ режисьорът Стилиян Петров събира за пръв път на една сцена четири забележителни български актриси: Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова и Цветана Манева. Актьорската им среща е през текстовете на Маргьорит Дюрас – една от най-значимите фигури на френската литература.

В сряда от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата „Господари на моргата“ на Огнян Стефанов с модератор Люба Кулезич.

15 юни (четвъртък)

Краси Алексиева представя своите книги „Любов на живота“ (поезия)  и „Пътят на художниците“ (есеистика) в четвъртък от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Тошо Тошев и издателство „Ентусиаст“ канят на представяне на книгата „Политическа орда“. Срещата с един от най-известните журналисти на България ще се проведе в най-новото културно пространство на София – зала 42, 15 юни, 19:00 часа.

16 юни (петък)

Индийският епос „Махабхарата“ ще бъде представен в петък (16 юни) от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

17 юни (събота)

В събота от 7:00 до 11:00 часа Литературен клуб „Перото“ по традиция ще посрещне екипът на „Библиотеката“ – предаването за книжна култура в ефира на БНТ. Достъпът е ограничен.

Поредната дискусия в Годината на детската книга ще разисква въпросите за „Детските книги и дигиталният свят“ в събота (17 юни) от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Събитието ще бъде излъчвано на живо по ArtLive.

18 юни (неделя)

На 18 юни (неделя) от 20:00 часа в зала 1 ще се проведе концертът на сопраното Соня Йончева. Оперната прима ще представи за първи път в София своя Вердиев репертоар. На сцената Йончева ще си партнира с брат си Марин Йончев и Фестивален симфоничен оркестър, с диригент съпругът на дивата Доминго Хиндоян.

34-то издание на Национален конкурс за детско литературно творчество „Искри“ ще е състои на 18 юни (неделя) от 09:00 до 11:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Младост

ДС