Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НДК: „Човекът, който уби Дон Кихот“, премиерно

Събитията в Двореца на културата от 15 до 21 октомври 2018 г.

Във филма на Тери Гилиъм Джонатан Прайс (на снимката) влиза в образа на човек, на когото веднъж възлагат да изиграе ролята на Дон Кихот и след това никога не излиза от нея. - НДК: „Човекът, който уби Дон Кихот“, премиерно

Във филма на Тери Гилиъм Джонатан Прайс (на снимката) влиза в образа на човек, на когото веднъж възлагат да изиграе ролята на Дон Кихот и след това никога не излиза от нея.

Предстоящи събития в НДК

15 октомври, понеделник

„Закуска на тревата с един Фавн“, танцов проект, посветен на мъжа в съвременния европейски танц – 19 ч., Театър „Азарян“

***

Среща с писателя Давид Фоенкинос – 20 ч., Литературен клуб „Перото“

Събитието е част от кино-литературния фестивал „Синелибри“.

***

„Фестивал на комедията в България“ с „Комеди клуб София“ и „Комеди.БГ“ – 20 ч., зала 1 на НДК

16 октомври, вторник

Прожекция на филма „Човекът, който уби Дон Кихот“ на Тери Гилиъм – 19 ч., зала 1 на НДК

Според сюжета Тоби (Адам Драйвър) е режисьор, който снима реклама за водка в Испания, бюджетът му свършва, докато преследва асистентките на продукцията и спи със съпругата на продуцента (Олга Куриленко). Една вечер в местния ресторант попада на DVD с първият си филм, адаптация на „Дон Кихот“, който е снимал в село наблизо. Купува го и го гледа, а преживяното започва да се връща при него заедно с вълнението от работата със студентски бюджет, от създаването на нещо от нищо, от момичето в селото, по което си е падал, и особено от стария човек, на когото е възложил да играе самия Кихот (Джонатан Прайс).

Прожекцията е премиерна за България и е част от програмата на „Синелибри 2018“.

Вижте още: СТРУВАШЕ ЛИ СИ ДА ЧАКАМЕ ТОЗИ ДОН КИХОТ 25 ГОДИНИ?

***

„Съвършено розово“, премиера на новия авторски спектакъл на Ива Свещарова19,30 ч., ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс

Представлението разглежда женското тяло като обект на желания, но и като субект, умеещ да въздейства. Спектакълът изследва стереотипи, клишета, свръх-еротизирани образи и чрез тях разглежда въпросите за удоволствието, желанието и еротичното обаяние.

17 октомври, сряда

„Съвършено розово“, спектакъл на Ива Свещарова – 19,30 ч., ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс

***

Концерт на британската група „Jethro Tull“ – 20 ч., зала 1 на НДК

Концертът е част от световното турне на групата по повод 50-годишния им юбилей. Една от най-успешните прогресив рок групи ще представи на публиката фолк, блус, класически и хард рок мотиви, заедно с водещата флейта на фронтмена Иън Андерсън.

18 октомври, четвъртък

„Кралят Елен“, спектакъл на Анастасия Събева – 19 ч., Театър „Азарян“

Осем млади актьори на сцената ще подсетят публиката, че е твърде улисана в бита, грижите и ежедневните трудности, забравяйки поезията и романтиката на живота.

19 октомври, петък

„Опиянение и гняв. Изследвания върху авторитарния характер“, театрално представление в програмата на „АСТ фестивал за свободен театър“ – 18 ч., Театър „Азарян“

***

Откриващ концерт на „АСТ фестивал за свободен театър. POST-POST време на непознатото“ – 21 ч., ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс

Осмото издание на фестивала ще се проведе от 19 до 25 октомври. Събитието е платформа за експериментиране и търсене на нови форми в сценичните изкуства.

20 октомври, събота

„PURE“, инсталация на Християн Бакалов – 14 ч., ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс

Събитието е част от програмата на „АСТ фестивал за свободен театър“. Бакалов потапя публиката в поетично-театралното пространство и я стимулира с различни сетива като премества границите между изпълнителското изкуство и визуалната инсталация. Спектакълът изследва въображението и влиянието на разказите върху нашето възприемане на реалността и дали те влияят върху отношенията между „Аз-ът“ и „другите неща“.

21 октомври, неделя

Представяне на книгата „Междупаралелие“ на Божидара Мавродиева – 16 ч., Литературен клуб „Перото“

***

„Съвършено розово“, спектакъл на Ива Свещарова – 18 ч., ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90