Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Хари Потър с класика и „Балканица“ на духовата музика

Събитията в Двореца на културата от 20 до 26 февруари

„Хари Потър и философският камък“, от поредицата филм-концерт, е на 25 февруари от 19:00 часа в зала 1 на НДК. - НДК: Хари Потър с класика и „Балканица“ на духовата музика

„Хари Потър и философският камък“, от поредицата филм-концерт, е на 25 февруари от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

Предстоящи събития в НДК
(20 – 26 февруари)

21 февруари (вторник)

Във вторник от 14:00 часа в „Перото“ издателство „Просвета“ ще представи новите издания за I клас пред учители от начален етап.

Същият ден от 19:00 часа, отново в литературния клуб Надя Петрова ще представи книгата си „Ева и ефектът на пеперудата“.

22 февруари (сряда)

Детският спектакъл „Усмихни се!“ – едно специално внимание към най-малките и техните родители в тяхното прохождане, може да се види в сряда от 11:00 часа в зала 4.

От 19:00 часа в „Перото“ ще бъдат представени наръчници за младежка работа. Те са подходящи за младежки работници, учители, обучители, директори, преподаватели, аниматори, родители, хоумскулъри, хора от НПО сектора и всички, които имат интерес в сферата на образованието, младежката работа и обучението.

23 февруари (четвъртък)

Първа и втора част на книгата на Христо Деянов „Да реализираш мечтите си“ ви очаква в четвъртък от 18:30 в „Перото“.

24 февруари (петък)

В петък (24 февруари) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“ Александър Чобанов ще представи новата си книга „Неотминало“.

От 19,30 часа в ДНК режисьорът Димитър Узунов представя френския си мултимедиен спектакъл Cabaret Unabomber.

CABARET UNABOMBER | АртеУрбана Колектив @ ДНК

24 февруари| петък | 19:30 ч.

режисура: Димитър Узунов

видеосреда: Стефан Прива, Рафаел Фирон

музика: Ромюалд Кагбо (РКА)

осветление: Рафаел Фирон

с участието на: Алан Карбонел, Барнабе Пероте, Селин Барк, Нуш Жугле-Маркюс

асистенти: Александрина ал Джасем, Деян Цвятков

CABARET UNABOMBER е френски мултимедиен спектакъл на българския режисьор Димитър Узунов и театралната трупа Фамий Мунди. Текстът на Здрава Каменова и Гергана Димитрова е наскоро преведен на френски и е издаден от парижкото издателство L’Espace d’un instant под името Protohérissé (BP : Unabomber). Преводът на френски е на Мари Врина-Николов. В представлението са цитирани пасажи от манифеста „Индустриалното общество и неговото бъдеще“ на Теодор Казински или както е по-известен – „Манифестът на Юнабомбър“. Казински е свръхнадарен математик, който постепенно става радикален технофоб и се превръща в най-търсения терорист в САЩ през 80-те години на миналия век. Разследването на Юнабомбър е едно от най-скъпите в историята на ФБР.

Спектакълът е фокусиран върху темите, свързани с унищожаването на природата и върху идеята за ограничаване на човешката свобода чрез технологията.

25 февруари (събота)

Warner Bros., CineConcerts и Keen Acts ще представят „Хари Потър и философският камък“ в поредицата филм-концерт на 25 февруари от 19:00 часа в зала 1 на НДК. Концертът ще включва цялата музика в изпълнение на живо от симфоничен оркестър на фона на кинопрожекция на „Хари Потър и философският камък“. Публиката ще има възможност да преживее отново магията на филма, прожектиран с висока разделителна способност върху 12-метров екран, като същевременно се наслаждава на професионалното музикално изпълнение на незабравимата музика от Джон Уилямс.

Режисьорът Ани Васева представя „Всичкоядецът“ от 19,30 часа в ДНК.

ВСИЧКОЯДЕЦЪТ | Метеор

25 февруари | събота | 19:30 ч.

текст: Мирослав Христов

режисьор: Ани Васева

художник: Георги Шаров

звук: ДатаТранспортер (Нино Гомез)

участват: Галя Костадинова и ДатаТранспортер (Нино Гомез)

Всичкоядецът е твърдата, но летлива маса, в която потапяме ръка, за да открием, че пръстите ни са крака, а устите – задници. Всичкоядецът е ръбът, отвъд който полът, размерът и материята нямат значение, защото са едновременно мъжки, женски, средни, миниатюрни, гигантски, плътни и крехки. В пастта на Всичкоядеца дебне малка, сексапилна черна дупка, пламтяща в отчуждението си, в която се прозява нищото.

26 февруари (неделя)

Един от най-добрите духови оркестри на Балканите на една сцена за първи път у нас. Победителите от най-големите фестивали за духова музика в света се събират на една сцена за опияняващо надсвирване – „Балканица“. За първи път в София на 26 февруари (неделя) в зала 1 на НДК ще зазвучат изпълнения на тромпет, баритон, туби, тъпани на четирите най-добри сръбски формации.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах