Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НДК: Лили Иванова х 2

Събитията в Двореца от 23 до 31 октомври

Лили Иванова изнася два концерта в зала 1 през седмицата. Снимка: Емил Георгиев - НДК: Лили Иванова х 2

Лили Иванова изнася два концерта в зала 1 през седмицата. Снимка: Емил Георгиев

Предстоящи събития в НДК
(23 – 31 октомври)

23 октомври (понеделник)

Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще представи за четвърти път своя спектакъл „Осмото чудо“ на 23 октомври (понеделник) от 20 часа в зала 1.

Спектакълът на Здрава Каменова и Гергана Димитрова – „Добре дошли в България“, може да се види на 23, 24 и 25 октомври от 19:30 часа в ДНК. На фона на продължаващата бежанска криза в Европа новият проект на „36 маймуни“ изследва границата между патриотизма и национализма, предела на здравословната толерантност и съчувствие, лицето и гърба на българската идентичност днес. С участието на: Здрава Каменова, Ева Данаилова, Ива Тодорова, Александър Митрев, Петко Каменов, Тони Карабашев, Владимир Димитров.

24 октомври (вторник)

На 24 октомври (вторник) от 20 часа Мая Нешкова ще изнесе концерт в зала 1 на НДК.

25 октомври (сряда)

Лили Иванова ще изнесе два големи концерта в зала 1 на НДК. Те са част от националното турне на примата под надслов „За пълноценни мигове с музиката“ – 25 и 26 октомври от 20 часа.

26 октомври (четвъртък)

Спектакълът „Тотална щета“ на „Метеор“ и ДНК се играе в четвъртък (26 октомври) от 19:30 часа. „Тотална щета“ е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Спектакъл от, за и със хора, животни и цветя.

На 26 октомври (четвъртък) от 19 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представен романът на Юлияна Величковска – „Годишни времена“.

27 октомври (петък)

Книгата „Наръчник за поетично митологизиране на града“ на Захари Захариев ще бъде представена в петък (27 октомври) от 18 часа в Литературен клуб „Перото“.

28 октомври (събота)

„ПОВЕЧЕ НЕ или така нареченият Бернхард“ напомня на лекция и театрално изследване, в което методът е фокусиран върху поставянето под въпрос: на държавното, на националното, на социалното, на институциите, на наградите, на финансовите отношения, на приятелствата, на днешното. В сценичното действие внимателно проникват потенциалното, възможното и съвременността. Представление ще има на 28 октомври (събота) от 19:30 в ДНК.

30 октомври (понеделник)

Премиерата на българския филм „Дамасцена“ ще се състои в понеделник (30 октомври) от 19:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

31 октомври (вторник)

Балканските роклегенди „Сребърни криле“, Шкумбата и приятели ви канят на спектакъла „Рокендрол и смях до плач“ – 31 октомври (вторник) от 20 часа в зала 1.

В последния ден на месеца (31 октомври) от 19 часа в „Перото“ Десислава Томова ще представи книгата си „Хронографът на доктор Коен“.

В най-новото си представление shamebox Ива Свещарова и Вили Прагер затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре. Влизат в нея като деца, водени от безграничното, дори нагло любопитство. Но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Затова Свещарова и Прагер преминават в обезопасените виртуални кутии, които онлайн пространството благодатно предлага, за да продължат да си играят. Често пъти по брутален начин, но и смешен до гротеска. Представлението е във вторник (31 октомври) от 19:30 часа в ДНК.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС