СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НДК напусна Министерство на културата

Причината - напрежение между Рашидов и Боршош

 - НДК напусна Министерство на културата

НДК напусна днес опеката на Министерството на културата и мина на разпореждане към вицепремиера Томислав Дончев, който отговаря за европейските фондове и икономическата политика. Решението бе взето на заседание на Министерския съвет.

Официално причината за напускането на НДК е бъдещото председателство на Съвета на Европейския съюз от България, което ще има заседания в залите на Двореца. Неофициално разривът е станал заради напрежение между министъра на културата Вежди Рашидов и директора на НДК Мирослав Боршош.

Дворецът на културата по време на предишния мандат на ГЕРБ във властта първоначално бе към Министерство на финансите, което трябваше да му направи одит след управлението на Христо Друмев, приключило през 2011 г. След това бе прехвърлено към Министерството на културата.

През декември миналата година Вежди Рашидов назначи за директор на Двореца арт мениджъра Мирослав Боршош, който за няколко месеца превърна НДК в средище на някои от най-интересните събития във всички сектори на културата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg