Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Нова година с Фестивалния оркестър и маестро Емил Табаков

Събитията в Двореца на културата от 18 декември 2017-а до 1 януари 2018 г.

Емил Табаков ще дирижира празничния новогодишен концерт в зала 1 на НДК на 1 януари. Снимка: Румен Добрев, „Площад Славейков“ - НДК: Нова година с Фестивалния оркестър и маестро Емил Табаков

Емил Табаков ще дирижира празничния новогодишен концерт в зала 1 на НДК на 1 януари. Снимка: Румен Добрев, „Площад Славейков“

Предстоящи събития в НДК
(18 декември – 1 януари)

18 декември, понеделник

Невяна Христова представя книгата си „Да опитомиш сокол“ в Литературен клуб „Перото“ от 18 ч.

19 декември, вторник

„В очакване на Годо“ от Самюъл Бекет – режисьорска работа на актьора Деян Донков в Театър „Азарян“ от 19,30 ч. С участието на Донков като Владимир, Иван Бърнев като Естрагон, Цветан Алексиев като Поцо, Калоян Трифонов като Лъки и Мартин Цолов като Момчето.

Документалният филм „Всяка стена е врата“ и романът „Космонавтите само минават“ на Елица Георгиева ще бъдат представени в Литературен клуб „Перото“ от 19 ч. Очаровал френския читател с наивната мъдрост на своята героиня, „Космонавтите само минават” ще стопли сърцето и на сънародниците ѝ в България.

20 декември, сряда

„Shamebox“ – представление на Ива Свещарова и Вили Прагер в ДНК от 19,30 ч., в което затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре. Влизат в нея като деца, водени от безграничното, дори нагло, любопитство. Но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни.

21 декември, четвъртък

„Аудио книги“ ще представи продукцията на единственото в България издателство на литература в аудиоформат от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото“.

Книгата на Денис Бергкамп „Хладнокръвие и скорост“ ще бъде представена от 20,30 ч. в Литературен клуб „Перото“.

22 декември, петък

Книгата „Върхове и хора“ от Людмил Янков ще бъде представена от 18,30 часа в Литературен клуб „Перото“.

27 декември, сряда

„Ако нямах лоши сънища“ – авторският спектакъл на Лилия Абаджиева по Уилям Шекспир ще се играе на 27 и 29 декември от 19,30 ч. в Театър „Азарян“. С участието на: Александър Кадиев, Асен Данков, Васил Витанов, Васил Ряхов, Георги Кацарски, Моню Монев, Никола Додов.

28 декември, четвъртък

Новогодишен оперетен бал на Националния музикален театър и балет „Арабеск“ в зала 1 от 19 ч.

1 януари, понеделник

Празничен новогодишен концерт в изпълнение на Фестивалния симфоничен оркестър с диригент Емил Табаков – в зала 1 на НДК от 18 ч. Концертът „Духът на Европа“ ще представи произведения от европейски композитори от всички 28 държави-членки на ЕС. С този концерт НДК отбелязва началото на годината, в която България ще председателства Съвета на ЕС. Солист ще бъде цигуларят Светлин Русев, концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах