Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Пайсе, Европо… Идем

Събитията в Двореца на културата от 11 до 17 юни 2018 г.

Между 13 и 22 юни в НДК ще се проведе 39-ото издание на младежкото 
биенале за фотография, престижен международен фотоконкурс за деца до 16 и до 21 
години. Участват 452 автора от 18 държави. - НДК: Пайсе, Европо… Идем

Между 13 и 22 юни в НДК ще се проведе 39-ото издание на младежкото биенале за фотография, престижен международен фотоконкурс за деца до 16 и до 21 години. Участват 452 автора от 18 държави.

Предстоящи събития в НДК

11 юни, понеделник

Представяне на книгата „От първо лице за някои служби“ на Владимир Константинов – 18 ч., Литературен клуб „Перото“

Роман за Студената война, действието се развива в Рим, засегнати са бълагрското разузнаване, дипломацията, „българската следа“ в атентата срещу папа Йоан Павел II и политическата среда по време на прехода.

***

Прожекция на филма „Quo Vado?“ („Кой ме е видял?“) – 18,30 ч., кино „Люмиер Лидл“

Филмът от 2016 г. на режисьора Дженаро Ненцианте поставя началото на третото издание на фестивала на италианското кино в България. Разказва за Кеко, който е на преклонна възраст, живее при майка си, има романтична връзка с жена, като взаимоотношенията им не вървят към брак, а работата му е да бие печати като административен служител. Животът му се променя след въвеждане на реформи в областните италиански провинции.

***

Прожекция на филма „Коледа на Юг“ – 20,30 ч., кино „Люмиер Лидл“

Филмът на Федерико Марсикано е част от фестивала на италианското кино в България. Комедията проследява бурните любовни взаимоотношения между двойки младежи в онлайн пространството.

12 юни, вторник

Концерт на Имани – 20 ч., зала 1 на НДК

***

Прожекция на филма „Без покритие“ – 18,30 ч., кино „Люмиер Лидл“

Комедийният филм на режисьора Федерико Моча е част фестивала на италианското кино. Сюжетът разказва комичната ситуация, породена от едноседмична ученическа екскурзия с класа на учителката Лаура в италианска провинция без обхват.

***

Прожекция на филма „Била ли си на Луната?“ – 20,30 ч., кино „Люмиер Лидл“

Комедийният филм на режисьора Паоло Дженовезе е част от фестивала на италианското кино. Разказва за 30-годишната Гуя, която привидно има перфектен живот. След смъртта на баща си наследява имение в отдалечен край на провинция Пулия и се запознава с привлекателен местен селянин. Именно той ѝ показва, че единственото, което ѝ липсва в иначе перфектния живот, е любовта.

13 юни, сряда

Представяне на книгата „Shadow Journey: A Guide to Elizabeth Kostova’s Bulgaria and Eastern Europe“ – 18ч., Литературен клуб „Перото“

Авторите на пътеводителя Димана Трънкова и Антони Георгиев представят с изображения от местата, на които се развива действието в двете книги на американската писателка Елизабет Костова – „Историкът“ и „Земя на сенки“. Книгата е разходка из български китни родопски селца, забравени работни лагери от времето на социализма и забележителни места от съседните страни в Източна Европа. Костова също ще присъства на събитието.

***

Откриване на финалната изложба от 39-ото Биенале за младежка фотография и награждаване на отличените колекции и нидивидуални творби – 18 ч., 3 етаж на НДК

Биеналето е на FIAP (Международната федерация за фотографско изкуство) и тази година обединява творчеството на 452 автори от 18 държави. Изложбата ще остане в НДК до 22 юни.

***

Прожекция на филма „Руди Валентино“ – 20 ч., кино „Люмиер Лидл“

Филмът на режисьора Нико Чирасола е смесица от реалност и фантазия и проследява живота на легендарната фигура от нямото кино.

14 юни, четвъртък

Концерт на Национално природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ – 20 ч., зала 1 на НДК

***

Концерт на ЧОУ „Св. София“ – 18,30 ч., Театър „Азарян“

***

Презентации на детски образователни книги – от 17,30 до 19,30 ч., Литературен клуб „Перото“

***

Спектакъл на Балетна танцова школа „Бисер“ при Народно читалище „Г. С. Раковски – 1927“ – 19 ч., зала 11 на НДК (кино „Люмиер Лидл“)

15 юни, петък

Представяне на сборника с хумористични разкази „Пайсе, Европо… Идем” –19 ч., Литературен клуб „Перото”

***

Конкурс за детско-юношески филм „СинеСофия“ – от 15 до 21 ч., зала 11 на НДК (кино „Люмиер Лидл“)

Събитието е организирано от Френски лицей „Виктор Юго“.

16 юни, събота

Първи концерт от „Фолклорна танцова панорама 2018“ – 14 ч., зала 1 на НДК

С участието на Национално училище за танцово изкуство, Академичен фолклорен ансамбъл при Студентски дом, Фолклорен ансамбъл „Граово“, Перник, Фолклорен ансамбъл „София 6“ и Ансамбъл „Фолклорика“. „Фолклорна танцова панорама 2018“ се организира от Фондация „Българско танцово изкуство”.

***

Втори концерт от „Фолклорна танцова панорама 2018“ – 19 ч., зала 1 на НДК

С участието на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, Фолклорен ансамбъл „Балкан“, Студентски ансамбъл „Зорница“, Танцов ансамбъл „Кремиковци“ и Ансамбъл „Средец“.

17 юни, неделя

Раздаване на наградите в 35-ия Национален конкурс за детско литературно творчество на програма „Христо Ботев“ на БНР – „Искри“ 2018 – от 9 до 12 ч., Литературен клуб „Перото“

***

Благотворителен концерт „Дари здраве на Коко“ – 12 ч., зала 11 на НДК (кино „Люмиер Лидл“)

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах