Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Празничен концерт за 24 май на открито

Събитията в Двореца на културата от 21 до 26 май 2018 г.

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - НДК: Празничен концерт за 24 май на открито

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Предстоящи събития в НДК

21 май, понеделник

Разходка в залите на Европредседателството – от 9 до 16 ч.

Столичани и гости на София могат да се разходят из НДК, да разгледат залите, в които заседават европейските лидери и да научат повече за художествените пана в Двореца. Събитието се организира в партньорство със Съвета на ЕС и Европейската комисия. Посетителите могат да видят и знаковата за Председателството зала 3, в която заседават лидерите на Европа.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

***

Представяне на учебник по „Бизнес оценяване“ с автори Александър Ганчев, Нигохос Канарян, Владимир Сиркаров и Любомир Димитров – 19 ч., Литературен клуб „Перото”

***

Представяне на сборник с епиграми и карикатури „Хвала Пеньо” на Златин Орлов – 19 ч., зала 42

За „Хвала Пеньо” авторът се е вдъхновил от „Люти чушки” (1968) на Радой Ралин, илюстрирана от Борис Димовски. Приходите от закупените книги ще отидат за учредяване на фонд „Радой Ралин и Борис Димовски” в подкрепа на млади български художници и студенти от Националната художествена академия.

***

Концерт на Народно читалище „Д-р Петър Берон – 1926” по случай 24 май – 19 ч., зала 11 (кино „Люмиер Лидл”)

В концерта участват Нели Топалова, Петя Миланова (сопран), фолклорен танцов ансамбъл „Жар”, балетно студио „Красимира Колдамова”, Детска хорова студия „Български славей”, детски танцов състав, ученици от музикалната школа, както и ученици от класа по поп и джаз пеене с преподавател Румяна Коцева.

23 май, сряда

„Тотална щета“ – 19,30 ч., ДНК

Комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Спектакъл от, за и със хора, животни и цветя. Автор и режисьор: Ани Васева, с участието на Галя Костадинова и Леонид Йовчев.

24 май, четвъртък

Празничен концерт на открито, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 17 ч., парка зад НДК

С участието на Народния оркестър на БНР, Биг бенда на БНР, Софийския духов оркестър, Вокална група „Радиодеца“, цигуларя Веско Пантелеев-Ешкенази.

26 май, събота

„Първо любе”, фолклорен концерт-спектакъл – 19 ч., зала 1 на НДК

Представлението е творческа интерпретация на традиционната музикална и танцова култура от Западните Родопи и Югозападна България. Темата е любовта, вплетена в народните обичаи и изразена във фолклорни песни и танци. С участието на танцьорите от Клуб за хора и народни танци „На мегдана” и Студентски фолклорен ансамбъл към ЮЗУ „Неофит Рилски” –  Благоевград.

***

Прожекция на „Живо доказателство“, документален филм за множествената склероза – 14 ч., Кино„Люмиер Лидл”

Събитието е по инициатива на Фондация „МС – Мога сам” и е част от отбелязването на Световния ден на множествената склероза. Филмът ще бъде представен от неговия продуцент и режисьор, канадеца Мат Ембри, който от 20 години живее с диагнозата „множествена склероза“.

***

Концерт на „Модо България“ – 16 ч., Литературен клуб „Перото”. Събитието е затворено за посетители.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах