Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК с нов принципал във властта

Контрола поема Деница Златева, служебният вицепремиер по подготовката на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз догодина

 Преустройството на сградата започна в началото на декември и ще приключи през септември 2017 г. Снимка: НДК  - НДК с нов принципал във властта

Преустройството на сградата започна в началото на декември и ще приключи през септември 2017 г. Снимка: НДК

Правата на държавата в капитала на НДК вече ще бъдат упражнявани от Деница Златева, служебният вицепремиер по подготовката на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз догодина, разбираме от едно от решенията на днешния Министерски съвет.

Досега принципал на държавното дружество беше вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. Приетото от правителството разпореждане е свързано със структурните промени в кабинета, съобщават от МС.

Възлагането на тези функции на вицепремиера Златева е свързано с отговорностите ѝ по координация на подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС и с организирането на различни прояви в НДК, съпътстващи Председателството.

Деница Златева е дългогодишен международен секретар на БСП. Тя е завършила „Корпоративен мениджмънт“, както и Балканското училище по политика. Владее английски, немски, руски и испански език. Кариерата ѝ започва в частния сектор, като е била административен мениджър на „Байер-България“ ООД.

През 2013 г. става депутат от БСП, а по-късно е и председател на парламентарната комисия за контрол на еврофондовете. През 2012 г. е избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на жените.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg