Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК с подарък за своята публика: концерта с анимация „Годишните времена“

Целият запис с безплатен достъп във Фейсбук на 20 април

Анимацията на екрана се синхронизира технически с живото изпълнение на квартет „Кварто“. Снимка: Орлин Огнянов/НДК - НДК с подарък за своята публика: концерта с анимация „Годишните времена“

Анимацията на екрана се синхронизира технически с живото изпълнение на квартет „Кварто“. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

„Четирите годишни времена“, концертът с анимация, който публиката видя за първи път като част от специалната вечер „Нарисувай ми тъга“, посветена на Теодор Ушев, ще бъде излъчен като подарък на НДК към своята публика под карантина. На 20 април, Светли понеделник в православния календар, зрителите онлайн ще се насладят на концерта, който съчетава музиката на Вивалди и анимационните импресии на четирима художници. Излъчването е от 21 ч. в страницата на НДК във Фейсбук

Записът е от 17 ноември 2019 г., когато публиката в София видя за първи път късометражния филм на Теодор Ушев „Физика на тъгата“ по романа на Георги Господинов.

В „Четирите годишни времена“ живото музикално изпълнение е на „Кварто квартет“, начело с цигуларя Иван Пенчев. На огромното прожекционно платно зад тях върви анимацията. Всеки сезон бе рисуван от различен художник – „Зима“ е дело на Ушев, останалите трима са Анна Буданова от Русия („Пролет“), Олга и Прит Парн от Естония („Лято“) и Атсуши Вада от Япония („Есен“).

Концертът съчетава звук и картина в едно, а синхронизацията между тях бе осъществена чрез софтуер, осигурен от японски технически екип, който пристигна в София специално за събитието.

„Четирите годишни времена” е продукция на Токийския университет на изкуствата и бе реализирано в рамките на „Киномания“ с подкрепата на Столична община.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах