Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НДК с послание на фасадата си заради коронавируса

В знак на солидарност с извънредната ситуация в Италия и другите страни от ЕС

Визуалното послание ще остане на сградата на НДК за неопределен период. - НДК с послание на фасадата си заради коронавируса

Визуалното послание ще остане на сградата на НДК за неопределен период.

НДК ще освети сградата си на 11 март с цветовете на българския и европейския флаг в знак на солидарност към извънредната ситуация с коронавируса в Италия и другите страни от ЕС. Целта на визуалното послание е да въздейства ободряващо върху емоциите на хората и да поддържа българския дух и чувството за взаимност, пишат от Двореца на културата.

Тази седмица Дворецът на културата и всички останали културни институции в страната се наложи да отменят всичките си събития като превантивна мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас. Предполага се, че забраната ще отпадне още другата седмица, а на 11 март тя бе облекчена и стана ясно, че вече може да се провеждат събития с не повече от 250 зрители.

И докато екипът на НДК е убеден, че е важно да бъдем обединени и обнадеждени, че трудностите ще преминат по-лесно, ако всички сме достатъчно отговорни и вярваме в силата на нашия индивидуален и общностен дух, все пак призовават зрителите си да се придържат стриктно към препоръките на Националния щаб и здравните власти, да бъдат солидарни, да имат отговорност към себе си и към околните и да намерят своя начин за лично общуване с изкуството във всичките му форми.

Екипът на НДК е уверен, че в сложни ситуации е важно да останем обединени и да запазим надежда, да сме убедени, че трудностите ще преминат по-лесно. Поддаването на паника, страх и униние не помагат в нито една извънредна житейска ситуация. Когато минете покрай НДК, вдигнете поглед нагоре и бъдете уверени, че заедно ще преодолеем всичко!“, пишат от екипа на Двореца.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90