Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НДК със знаме от светлина за Деня на будителите (видео)

Под звуците на Рапсодия „Вардар“ бе открита обновената фасада на двореца

Под звуците на Рапсодия „Вардар“ националният трибагреник изгря върху НДК. - НДК със знаме от светлина за Деня на будителите (видео)

Под звуците на Рапсодия „Вардар“ националният трибагреник изгря върху НДК.

НДК грейна в цветовете на националния трибагреник в навечерието на Деня на народните будители. Точно в 19,15 часа в събота един от най-големите празници на българската духовност бе ознаменуван като емблематичната сграда в центъра на София бе осветена в бяло, зелено и червено под звуците на Рапсодия „Вардар“ на Панчо Владигеров.

След това жителите и гостите на столицата, събрали се пред двореца, видяха и останалата част от светлинното шоу – което превъплъти НДК в редица различни цветове. Занапред сградата също ще бъде осветявана. В стационарен режим това ще става в бяло, но при различни поводи ще се прилагат и други цветови комбинации.

Зрител запечатва спомен за шоуто.

Зрител запечатва спомен за шоуто.

НДК ще бъде осветявана в бяло и занапред.

НДК ще бъде осветявана в бяло и занапред.

„Ние в НДК сме много щастливи, че освен отвътре, където грее със светлината и силата на хората на изкуството, нашата сграда вече ще свети и отвън – каза директорът на двореца Мирослав Боршош при откриването на обновената фасада. – Правим го специално за Деня на будителите, защото смятаме, че най-голямата институция за култура в България трябва да свети и отвън във всички възможни цветове и се надяваме да стане едно от любимите места на хората, свързани с българската култура. С огромно удоволствие ви представям новото, осветено НДК!”

Вижте и вие зрелищното светлинно шоу на НДК:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg