Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК се пренесе в „Междузвездни войни“

Художници изпратиха емблематичната сграда в една далечна, далечна галактика

НДК се оказва в сърцето на сцена, която досущ изглежда като от космическата сага. Изображение: Meshroom - НДК се пренесе в „Междузвездни войни“

НДК се оказва в сърцето на сцена, която досущ изглежда като от космическата сага. Изображение: Meshroom

Манията по „Междузвездни войни“ отключва креативността на очаквани и не толкова очаквани фронтове – така тя достигна и до Националния дворец на културата, изпратен от художниците от Meshroom в една далечна, далечна галактика.

Емблематичната българска сграда се оказва в сърцето на сцена, която досущ изглежда като от космическата сага – с нейните пълчища щурмоваци, изтребители, бойни роботи и дори Звездата на смъртта.

Епизод VII на поредицата, „Силата се пробужда“, вече разбива рекорди в боксофиса, може би ще стане най-успешното като приходи заглавие в историята изобщо, а интересът към филма е огромен – дори да иска човек, не може да се изолира напълно от препратките към „Междузвездни войни“, заливащи го отвсякъде.

Люк, Вейдър и Соло са навсякъде – вече дори и в НДК, макар и само във въображението на Meshroom.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90