Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК смени доставчика на ток и пести 1,6 млн. лв.

Парите ще отидат за култура, обяви директорът на най-големия арт институт Мирослав Боршош

След търг НДК избра доставчик на електричество, чрез който ще намали сметките си с 65%. Снимка: Емил Георгиев - НДК смени доставчика на ток и пести 1,6 млн. лв.

След търг НДК избра доставчик на електричество, чрез който ще намали сметките си с 65%. Снимка: Емил Георгиев

НДК ще смъкне сметките си за електричество с 1,65 млн. лв. годишно след като смени доставчика си, съобщават от националния културен институт. Парите ще отидат за култура, обяви директорът на Двореца Мирослав Боршош.

След търг, проведен в края на месец януари, обществената поръчка е била спечелена от „Мост енерджи“, които са предложили най-ниска оферта. До момента годишната сметка за ток, която НДК са плащал на ЧЕЗ, възлизала на 3 млн. лв. ЧЕЗ са фактурирали по 190 лв. без ДДС един MWh електрическа енергия, посочват от най-големия арт институт.

След проведената процедура за възлагане на обществена поръчка, разходът се редуцирал с 65% – т.е. на 1 350 000 лв. „Мост енерджи“ са дали цена от 85 лв. без ДДС за един MWh електрическа енергия.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90