Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: София – литературна столица, и концерт на Неманя Радулович

Събитията в Двореца на културата от 17 до 23 юни 2019 г.

Виртуозният сръбски цигулар Неманя Радулович ще изпълни в зала 1 „Годишните времена“ на Вивалди, „Руски танц“ на Чайковски, „Шехерезада“ на Римски-Корсаков, „Танц със саби“ на Хачатурян и др. - НДК: София – литературна столица, и концерт на Неманя Радулович

Виртуозният сръбски цигулар Неманя Радулович ще изпълни в зала 1 „Годишните времена“ на Вивалди, „Руски танц“ на Чайковски, „Шехерезада“ на Римски-Корсаков, „Танц със саби“ на Хачатурян и др.

Предстоящи събития в НДК

17 юни, понеделник

Отбелязване на 20-годишнината от създаването на Българска банка за развитие – 20 ч., зала 6

***

„Животът е сън“, спектакъл на Дина Маркова по приказката „Животът е сън“ на Педро Калдерон де ла Барка – 19 ч., Театър „Азарян“, сцена „Бекстейдж“

***

„СтолицаЛитература“, литературни дискусии – 19 ч., Литературен клуб „Перото“

Разговорите в тазгодишното издание са на тема „Писането като професия – дискусия между ученици, български и чуждестранни писатели“ и „Творческо писане в университета на Източна Англия – Програми по англоезична литература, драматургия и творческо писане“. Участва професор Андрю Коуан, преподавател по творческо писане от Университета на Източна Англия.

***

„Самоубийството: начин на (зло)употреба“, представяне на книгата на Димитър Бочев – 18,30 ч., Клуб 1

Вижте още: ДА СЕ ВКОПЧИШ В ЖИВОТА ИЛИ В СМЪРТТА, ТОВА Е ВЪПРОСЪТ

***

„Измамно богати“, прожекция на комедията на Франческо Мачике – 19 ч., кино „Люмиер Лидл”

Откриване на „Фестивал на италианското кино в България“.

Вижте още: ОРНЕЛА МУТИ ПРИСТИГА НА ФЕСТИВАЛ НА ИТАЛИАНСКОТО КИНО В СОФИЯ

 

***

„Агенция за лъжи“, прожекция на филма на Волфанго де Биази – част от „Фестивал на италианското кино“ – 21 ч., кино „Люмиер Лидл”

18 юни, вторник

„Конкурс Прованс“, обявяване на финалистите в българо-френски поетичен конкурс за деца – 13,30 ч., Литературен клуб „Перото“

***

Церемония по връчване на почетните плакети „Фестивал на италианското кино в България“ – 17,30 ч., Лятна сцена НДК

***

Концерт на Кубански казашки хор – 20 ч., зала 1

Ансамбълът пази, развива и пренася през вековете богатите певчески и танцови традиции на Кубанския край в Русия. В състава на ансамбъла са над 100 души – певци, танцьори и музиканти. Художествен ръководител и главен диригент на хора е народният артист на Русия, Украйна, републиките Абхазия, Адигея и Карачево-Черкезия, проф. Виктор Захарченко.

***

„Писане за имиграцията“, дискусия от програмата на „СтолицаЛитература“ – 19 ч., Литературен клуб „Перото“

С участието на Анджела Родел, Деклан Мийд, Захари Карабашлиев, Капка Касабова, Кишани Видяратна, Кристофър Кастелани, Томас Макгонигъл и Уил Еванс в разговор по темата имигрантска литература.

***

„Възстановяването на трулите“, прожекция на филма на Вито Чеа, част от „Фестивал на италианското кино в България“ – 20,30 ч., кино „Люмиер Лидл”

***

Международен литературен пърформанс, част от „СтолицаЛитература“ – 21 ч., Литературен клуб „Перото“

С участието на Айрил Фолк, Албена Шкодрова, Александър Христов, Йоанна Елми, Карън Аутън, Карън Паркман, Мария Македонска, Мария Рева, Мелиса Уан, Станислава Славова-Петкова.

19 юни, сряда

„Двама дребни италианци“, прожекция на филма на Паоло Сасанели, част от „Фестивал на италианското кино в България“ – 18,30 ч., кино „Люмиер Лидл”

***

„Ванга-човек и феномен“, прожекция на документалния филм на Стоян Попов – 19 ч., зала 1

***

Затворено събитие – 19 ч., Литературен клуб „Перото“

***

„Съвършено розово“, спектакъл на Ива Свещарова, част от фестивала „Етюди и приятели“ – 19,30 ч., ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс

***

„Сходна съдба“, прожекция на филма на Едоардо Уинспир, част от „Фестивал на италианското кино в България“ – 21 ч., кино „Люмиер Лидл”

20 юни, четвъртък

Среща на Европейската асоциация по сърдечно-съдови заболявания – 8 ч., зала 6

Срещите продължават до 22 юни.

***

„Алтернатива“, кръгла маса, организирана от „Център за правна помощ – Глас в България” – зала 3.2

***

„Руди Валентино“, прожекция на филма на Нико Чирасола, част от „Фестивал на италианското кино в България“ – 19 ч., кино „Люмиер Лидл”

***

„Не-видим“, спектакъл на Зорница Стоянова, част от фестивала „Етюди и приятели“ – 19,30 ч., ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс

***

Концерт на певицата Роберта – 20 ч., Литературен клуб „Перото“

Ще чуете световни хитове в джаз интерпретации и кавъри на песните „Нека сме различни“, „Самотният бегач“, „Mercedes Benz“, „Rebirth“.

***

„Неудобна комедия“, прожекция на филма на Матео Мартинес, част от Фестивал на италианското кино в България“  – 21 ч., кино „Люмиер Лидл”

21 юни, петък

Концерт на „Шри Чинмой Център – България“ – зала 8

***

„Да остаряваш бавно е изкуство“, представяне на книгата на проф. Димитър Чавдаров – 19 ч., Литературен клуб „Перото”

С участието на литературния критик Силвия Недкова и проф. Божидар Попов, председател на Българското дружество по хранене и диететика.

***

„Разходка под слънцето“, прожекция на филма на Макс Джива и Даниа Паскуини, част от Фестивал на италианското кино в България“  – 19 ч., кино „Люмиер Лидл”

***

„Voyager“, спектакъл на Деница Дикова, част от фестивала „Етюди и прятели“ – 19,30 ч., ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс

***

„Lord of the Dance: Dangerous Games“, спектакъл на Майкъл Флатли – 20 ч., зала 1

***

„Лесен живот“, прожекция на филма на Лучо Пелегрини, част от „Фестивал на италианското кино в България“ – 21 ч., кино „Люмиер Лидл“

22 юни, събота

„Произведени за щастие“, спектакъл на Ива Свещарова и Вили Прагер – 19,30 ч., ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс

23 юни, неделя

„Огнени струни“, концерт на сръбския цигулар Неманя Радулович и ансамбъл „Double Sens“, част от „Европейски музикален фестивал“ – 20 ч., зала 1

В програмата са включени „Годишните времена“ на Вивалди, „Руски танц“ на Чайковски, „Шехерезада“ на Римски-Корсаков, „Танц със саби“ на Хачатурян и песни от сръбския фолклор.

Вижте още: ПРИКАЗКАТА НА ЕДИН СРЪБСКИ ЦИГУЛАР СЛЕД БЯГСТВО ОТ ВОЙНАТА В ЮГОСЛАВИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах