Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

НДК увеличи капитала си с 8 млн. лв.

Министерството на културата изкупува акции с пари от бюджета си за 2021 г.

Снимка: Площад Славейков - НДК увеличи капитала си с 8 млн. лв.

Снимка: Площад Славейков

Държавата увеличи с 8 млн. лв. капитала на НДК, съобщи Министерството на културата.

„Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД е еднолично акционерно дружество, чийто собственик е изцяло държавата. Дружеството емитира 8000 нови акции на обща стойност 8 млн. лв. и държавата ги изкупува от него, като с това осигурява средства за „съхраняването и опазването на НДК като национален културен център, както и за цялостно преструктуриране и адаптиране на дейността на НДК в условията на продължаваща епидемична обстановка“, уточняват от министерството.

Парите ще бъдат взети от бюджета на Министерството на културата за 2021 г.

През юни служебният министър на културата Велислав Минеков съобщи, че НДК дължи 80 млн. лв. Скоро след това, през август 2021 г., предишното ръководство на Двореца подаде колективна оставка. Миналата седмица министърът спомена за 90 млн. лв. дългове и добави, че за да бъдат изплатени, „може би трябва да поканим АББА, които да изнасят концерт всяка вечер там и ако може, да не получават хонорар“.

Вижте още: ТРИ ЖЕНИ ПОЕМАТ НДК

ЗАЩО НАПУСНА СЪВЕТЪТ НА ДИРЕКТОРИТЕ НА НДК?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах