Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НДК: В очакване на Годо, Глен Милър и Мариза

Предстоящи събития в Двореца на културата от 20 до 26 март

Иван Бърнев и Деян Донков в очакване на Годо - НДК: В очакване на Годо, Глен Милър и Мариза

Иван Бърнев и Деян Донков в очакване на Годо

Предстоящи събития в НДК
(20 – 26 март)

20 март (понеделник)

Клубът на българските писателки се събира на 20 март (понеделник) от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Международният ден на щастието ще бъде отбелязан в „Перото“ на 20 март (понеделник) от 15:00 часа. Събитието е по инициатива на ООН.

21 март (вторник)

На 21 март (вторник) в зала 1 от 19:00 часа Сигнал изнасят концерт-спектакъла си „Антология – Абсолютно непознати“. Той е построен от едни от най-обичаните хитове от репертоара на групата, които те отдавна не са свирили на живо, „Каскадьори“, „Спомен мил – спомен мой“, „Вятърът“, „Мина и Лора“, „Сянка и небе“, „Съжалявам“, „Между ад и рай“, „Думите“, „Мъже“, които са сред златните български хитове повече от 35 години. Това е и промоцията на уникалната „Антология“ на групата в 5 диска. Специален гост на концерта ще е Лора Караджова.

Във вторник от 19:00 часа в „Перото“ ще бъде представена книгата „Предателства” на Йосип Новакович. Сборник с разкази, който грабва с реализма си и преобръща представите ви с истинността си. Героите, които се сблъскват с всякакви различни проблеми от ежедневието и техните истории ви поглъщат със зашеметяващия стил на разказвача. Книгата ще бъде представена от Захари Карабашлиев и Алек Попов.

22 март (сряда)

It’s Glenn Miller Time е името на актуалната концертна програма, с която ще видим отново след няколкогодишна пауза бляскавия оркестър на Глен Милър. Неизменно под вещото ръководство на Вил Салдън, оркестърът ще излезе на сцената на зала 1 на НДК на 22 март от 20:00 часа, за да потопи зрителите в очарованието на една отминала епоха на джаза и суинга, която днес звучи по-актуално от всякога.

Един от най-креативните хайку автори – Владислав Христов ще представи новата си книга с публицистика „Продължаваме напред”. Събитието ще се състои от 19:00 часа.

23 март (четвъртък)

В очакване на Годо

от Самюъл Бекет

Премиера: 23 март 2017 | 19:30 ч. | Театър „Азарян“

режисьор: Деян Донков

сценограф и костюмограф: Чавдар Гюзелев

саунд дизайн: Калин Николов

участват: Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов, Мартин Цолов

светлинен дизайн: Красимир Русимов и Златимир Дивчев

рекламна визия и фотограф: Явор Веселинов

изпълнителен продуцент: Красимира Кръстева

помощник-режисьор: Стела Доковска

На 23 март 2017 от 19:30 ч. ще бъде първият премиерен спектакъл на Театър Азарян за този сезон. „В очакване на Годо“ по пиесата на Самюъл Бекет е режисьорската версия на Деян Донков, познат на българската публика с над 40 роли в театъра.

Добре дошли в България | 36 маймуни

23 и 24 март | 19:30 ч. | ДНК

автори: Здрава Каменова и Гергана Димитрова

съавтори: Елена Шопова, Петър Мелтев, с подкрепата на Василена Василева

асистент на резиденцията: Екатерина Чокова

Екип за пърформанс-четенето:

с участието на: Здрава Каменова, Ева Данаилова, Ива Тодорова, Александър Митрев, Петко Каменов, Тони Карабашев, Владимир Димитров

сценограф: Елена Шопова

видеоартист: Петко Танчев

музикант: Павел Терзийски

режисьор: Гергана Димитрова

асистент: Екатерина Чокова

На фона на продължаващата бежанска криза в Европа новият проект на „36 маймуни“ изследва границата между патриотизма и национализма, предела на здравословната толерантност и съчувствие, лицето и гърба на българската идентичност днес.

24 март (петък)

Кралицата на фадото – Мариза, отново ще пее за българската публика. Тя ще гостува на сцената на зала 1 на НДК на 24 март от 20:00 часа. Екзотичната португалка е добре позната и обичана от българската публика. Този път обаче тя пристига с още по-хубава музика от новия ѝ албум “Mundo”, с повече опит, придружен с още много успехи и световни награди.

Книгата „Артисти със сребро в косите” ще бъде представена на 24 март (петък) от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото”.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90