Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НДК: Възхитителни и над 60 (видео)

Събитията в Двореца на културата от 20 до 25 март 2018 г.

Героините на документалния филм „Ню Йорк – мода за напреднали“ са няколко изключителни дами на възраст между 62 и 95 години, които разчупват стереотипите за красота със своя забележителен моден стил. - НДК: Възхитителни и над 60 (видео)

Героините на документалния филм „Ню Йорк – мода за напреднали“ са няколко изключителни дами на възраст между 62 и 95 години, които разчупват стереотипите за красота със своя забележителен моден стил.

Предстоящи събития в НДК

20 март, вторник

Националният дворец на културата ще получи сертификат за достъпна среда от Комисията за защита от дискриминация – 11 ч., зала 8

НДК е първата културна институция, която се присъединява към националната кампания „Достъпна България” на Комисията за защита от дискриминация, апелираща за по-достъпна среда за хора с увреждания.

***

„За народното творчество“, спектакъл на Камен Донев – 20 ч., зала 1

***

Представяне на книгата „Пътят към Конституцията“ на политолога Димитър Ганев – 18,30 ч., Литературен клуб „Перото“

Въпреки известното приспособяване към „вятъра на перестройката“, духащ от Москва, в края на 80-те години на XX век комунистическите режими в Централна и Източна Европа се оказаха обречени. Историците твърдят, че за да се погледне обективно на дадени събития, трябва да минат минимум 20–30 години. Като че ли вече дойде времето, в което трябва да подходим към тези събития с хладен политически анализ, отбелязва Петър Ганев.

21 март, сряда

„Голем“, спектакъл на Анна Данкова – 19,30 ч., ДНК

С участието на Ива Свещарова, Виолета Витанова и Ирена Цветанова.

***

Концерт на Поли Паскова „Аз съм, Българийо, твоя дъщеря“ – 20 ч., зала 1

С участието на музикантите от оркестър „Уникат“, танцьорите от ансамбъл „Чинари“, както и певците Николай Славеев, Здравко Мандаджиев и Росица Пейчева.

***

Представяне на сборника с разкази и фейлетони „Тимур и неговите командоси“ на Вилислав Георгиев – 19 ч., Литературен клуб „Перото“

22 март, четвъртък

„Shamebox“, танцов спектакъл на Ива Свещарова и Вили Прагер – 19,30 ч., ДНК

В най-новото си представление „Shamebox“ Ива Свещарова и Вили Прагер затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре. Влизат в нея като деца, водени от безграничното, дори нагло, любопитство. Но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Затова Свещарова и Прагер преминават в обезопасените виртуални кутии, които онлайн пространството благодатно предлага, за да продължат да си играят. Често пъти по брутален начин. Но и смешен до гротеска.

23 март, петък

Представяне на новата стихосбирка на Мирослав Христов „Как ще посрещнем дъжда“ – 19 ч., Литературен клуб „Перото“

***

Spotlight: USA танцови ателиета с Мегън Бридж и Джона Бокеер – ДНК

10 – 11,30 ч. Меган Бридж (Филаделфия)
12 – 13,30 ч. Джона Бокеер (Ню Йорк)

24 март, събота

„Hyster“, спектакъл на Младен Алексиен – 19,30 ч., ДНК

С участието на Ана Табакова, Анна Манолова, Васил Читанов.

***

Дискусия на тема „Авторите и срещата им с публиката – в България и Европа“ – 16 ч., Литературен клуб „Перото“

С участието на писателите Калин Терзийски, Весела Ляхова и Димана Трънкова. Организатор – Националният център за книгата.

25 март, неделя

„Ню Йорк – мода за напреднали“, документален филм на Лина Плиоплайт – 19 ч., ДНК

Създаден по модния блог и книгата на Ари Сет Коен, този документален филм разказва за седем изключителни нюйоркчанки на възраст между 62 и 95 години, които разчупват стереотипите за красота със своя забележителен моден стил. Все по-голямото влияние на уличната мода като културен феномен променя начина, по който гледаме на модата. През 2008 г. Ари Сет Коен започва своя блог, за да разкаже за стила и живота на по-възрастните граждани на Ню Йорк. Блогът на Коен привлича вниманието на модните среди и на индустрията. А възрастните дами откриват славата и културното влияние.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС