Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

НДК: „Вчера си е за вчера“ на Дани Бойл

Събитията в Двореца на културата от 1 до 6 юли 2019 г.

Химеш Пател във „Вчера си е за вчера“ на Дани Бойл - НДК: „Вчера си е за вчера“ на Дани Бойл

Химеш Пател във „Вчера си е за вчера“ на Дани Бойл

Предстоящи събития в НДК

1 юли, понеделник

„Армения и България – цветове и форми”, изложба – 18,30 ч., Арт галерия НДК

Произведения от различни стилове и жанрове на творци от двете държави ще се обединят в обща изложба, която може да бъде разгледана до 7 юли между 11 и 19 ч.

***

Концерт на Европейския военен хор на Американската армия – 19,30 ч., Лятна сцена НДК

Събитието е по случай Деня на независимостта на САЩ. Военният хор на Съединените щати в Европа е водещият музикален ансамбъл на американската армия на Стария континент.

3 юли, сряда

Концерт на „Дрийм Тиътър“ – 19 ч., зала 1

Гастролът на американската прогресив метъл група у нас е част от световното им турне „Distance Over Time“, посветено на музиката от четиринайсетия им студиен албум. Освен новите парчета, очаква се гостите да изпълнят и части от „Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory“ по повод 20-годишнината от появата на албума.

5 юли, петък

„A to JazZ Talks 2019“, конференция – от 10 до 17 ч., Литературен клуб „Перото”

Световни експерти от сферата на джаза ще споделят най-ценното от дългогодишния си опит в първия ден на фестивала „A to JazZ“. Входът е свободен, но всички желаещи да присъстват е необходимо да се регистрират предварително.

Вижте още: „А ТО JAZZ“ С МЛАДИ БОГОВЕ НА ДЖАЗА

***

„Вчера си е за вчера“, филм на Дани Бойл – 19 ч., кино „Люмиер Лидл“

Джак Малик (Химеш Пател) е неуспешен музикант напът да се откаже от професията си, когато го блъска автобус. След като излиза от кома, Джак установява, че макар и светът да е уж същият, има една малка (всъщност голяма) разлика – изглежда никой, включително и Гугъл, не знае нищо за „Бийтълс“ и тяхната музика. Джак започва да представя песните им като свои и бързо се превръща в суперзвезда… Но тази не съвсем заслужена слава застрашава връзката му с момичето, което обича.

Следващите дати, на които може да се гледа „Вчера си е за вчера” в кино „Люмиер Лидл”, са 6 юли (20 ч.), 7 юли (17 ч. и 19 ч.) и от 8 до 18 юли всеки ден от 19 ч. Билети за филма се предлагат онлайн на www.tickets.ndk.bg и в кино „Люмиер Лидл” на цени от 6 и 8 лв.

6 юли, събота

Лекции с д-р Лора Рибагин – от 9 до 19 ч., Кино „Люмиер Лидл”