Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Всичките пари на света и телепорт в зала 1

Събитията в Двореца на културата от 8 до 11 февруари 2018 г.

Мишел Уилямс и Марк Уолбърг в кадър от „Всичките пари на света“ - филм по истинска история, за отвличането на внука на най-богатия човек на света, Пол Гети,. - НДК: Всичките пари на света и телепорт в зала 1

Мишел Уилямс и Марк Уолбърг в кадър от „Всичките пари на света“ - филм по истинска история, за отвличането на внука на най-богатия човек на света, Пол Гети,.

Предстоящи събития в НДК

8 февруари, четвъртък

Съюзът на артистите представя номинациите за наградите „Икар 2018“ – 10 ч., Литературен клуб „Перото“. Ще бъде обявена и програмата на Софийски театрален салон.

***

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Представяне на луксозното двуезично издание с избрани творби на Пабло Неруда в превод на Никола Инджов – 19 ч., Литературен клуб „Перото“. Един вдъхващ респект сборник, който ще ни позволи да открехнем сетивата си за „сиянието бяло“ на голямата поезия.

9 февруари, петък

Спектакълът „Кралят елен“ по текстове на Карло Гоци – 19 ч., Театър „Азарян“.

Автор на спектакъла е младата режисьорка Анастасия Събева. Тя е събрала осем съвсем млади актьори и представя приказната история в традициите на театрите от миналите векове, когато се е разчитало най-вече на въображението на артистите и на душата, която влагат в играта си.

Вижте още: АНАСТАСИЯ СЪБЕВА И РЕЖИСУРАТА КАТО КОМПОЗИЦИЯ НА МОЦАРТ

10 февруари, събота

Дискусия, организирана от Националния център за книгата – 16 ч., Литературен клуб „Перото“. Темата ще бъде „За превода – практично. Програми и практики за подкрепа на превода“.

Концерт на Николина Чакърдъкова – 20 ч., зала 1.

***

Концерт на авангардната ирано-холандска звезда Севдализа – 21 ч., ДНК. Музиката ѝ миксира стилове като трип-хоп, пънк, нео соул, алтърнатив, R&B и грайм.

***

„Лили Рибката“, филм на Ясен Григоров – 16 ч., Кино „Люмиер Лидл“.

С участието на Татяна Лолова, Добрин Досев, Койна Русева, Стоян Радев, Калин Сърменов, Красимир Ранков, Николай Урумов.

***

„Посоки“, филм на Стефан Командарев – 18 ч., Кино „Люмиер Лидл“.

С участието на Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Герасим Георгиев-Геро, Иван Бърнев. Филмът получи Специалната награда на журито от кинофестивала в Сараево, „Хихон“ – награда за сценарий, две награди от „Златна роза”, включен бе в програмата „Особен поглед” на фестивала „Златна палма“ в Кан.

Вижте още: БАЛАДА ЗА ТЪЖНИТЕ СОФИЙСКИ ТАКСИТА

***

„Всичките пари на света“, филм на Ридли Скот – 20 ч., Кино „Люмиер Лидл“.

С участието на Мишел Уилямс, Марк Уолбърг и Кристофър Плъмър.

11 февруари, неделя

Илюзионното шоу „Мълния“ на Братя Сафронови – 20 ч., зала 1.

Иновативните технологии се преплитат с илюзия, магия, вълшебство и каскади. Един от прочутите номера на фокусниците е „Изчезване на зрители“ – Братята ще поканят 9 души от публиката и ще ги „накарат“ да изчезнат от сцената, като за броени секунди ще ги „телепортират“ в другия край на залата.

***

Дискусия на пътуващия дискусионен клуб „Мисли” от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин – 11 ч., Литературен клуб „Перото”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах