Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Не четете този текст, ако не искате да знаете предварително сюжета на „Междузвездни войни 7“!

Лея и Хан Соло са женени, Люк Скайуокър е новият Йода

Адам Драйвър играе ролята на обсебен от ситите бивш офицер от републиката с елементи на киборг. В трейлъра той е мрачният образ с кръстоподобния светлинен меч. - Не четете този текст, ако не искате да знаете предварително сюжета на „Междузвездни войни 7“!

Адам Драйвър играе ролята на обсебен от ситите бивш офицер от републиката с елементи на киборг. В трейлъра той е мрачният образ с кръстоподобния светлинен меч.

Внимание! В този текст частично се разказва съдържанието на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, както и подробности за повечето герои, поне според думите на анонимен потребител от форума 4chan, чийто никнейм е Spoiler Boy. Не го четете, ако решите да запазите удоволствието си за премиерата през декември 2015-а! 

Миналата седмица Disney и Lucasfilm предизвикаха фурор с 88-секундния тийзър на „Междузвездни войни 7: Силата се пробужда“. Това се оказа най-популярният трейлър в историята и само за пет дни беше гледан 60 млн. пъти. Но триумфът му бързо беше помрачен, след като изтекоха подробности за филма, чийто сюжет се пазеше строго като държавна тайна.

Във форума на 4chan се появи потребител с никнейма Spoiler Boy. Той се представи за служител на Lucasfilm и обяви, че ще отговаря на всякакви въпроси, свързани със седмия епизод на сагата. Тийзърът на филма само раздразни любопитството на феновете, тъй като не разкри нищо за сюжета. Бяха представени само „новобранците“ Джон Бойега, Дейзи Ридли и Оскар Айзък, а старата гвардия – Марк Хамил, Харисън Форд и Кари Фишер, ги нямаше никакви. Не стана ясно каква роля е поверена на Анди Съркис, който после призна, че е гласът зад кадър на трейлъра, и на Макс фон Сюдоф. И преди всичко – защо тъмнокожият Бойега бяга по Татуин в бронята на имперски щурмовак?

Порталът Reddit, който първи събра в едно всичките отговори на Spoiler Boy, предупреди читателите си, че самоличността му не може да бъде потвърдена и ще стане ясно дали е казал истината едва след края на първата прожекция на „Междузвездни войни 7: Силата се пробужда“.

Ето и откровенията на „предателя“:

Spoiler Boy започва с уточнението, че сценарият на Лоурънс Касдан (който е сценарист и на пети и шести епизод) е „твърде добър за Дж. Дж. Ейбрамс“.

Както беше съобщено по-рано, действието в „Силата се пробужда“ се развива около 30 години след края на шестия епизод „Завръщането на джедаите“ (1983). Между Новата Република и Империята продължава войната на изтощение, а ситуацията напомня Втората световна война в Европа с Империята в ролята на Нацистка Германия. Много нови герои са придобили джедайски сподобности, но без Люк Скауокър, който да ги тренира, те не могат да развият пълния си потенциал.

Филмът ще е близък по дух до „Нова надежда“, но ще е най-мрачният от всички досега. Все пак ще има и комични елементи като в оригиналната трилогия, свързани най-вече с дроидите R2-D2 и C-3PO.

Люк Скайуокър се усамотил на далечно място от страх да не бъде преследван от врага. Той е обучил само шепа падуани. Постепенно Люк се превръща в нещо като наследник на Йода. С помощта на Силата той може да контактува с Оби-Уан Кеноби, Куай-Гон Джин и Йода. Люк не умира, не полудява и не се поддава на Тъмната страна.

Джон Бойега играе ролята на чувствителен към Силата щурмовак, който дезертира от Империята. Той се озовава на Татуин, където е преследван като дезертьор.

Spoiler Boy отрече слуховете, че Бенедикт Къмбърбач се снима във филма. Адам Драйвър играе ролята на обсебен от ситите бивш офицер от републиката с елементи на киборг. В трейлъра той е мрачният образ със странния кръстоподобен светлинен меч, който предизвика толкова поляризирани реакции сред феновете.

Кира, героинята на Дейзи Ридли, е отгледана тайно, за да я пазят както от Империята, така и от предатели в Новата Република. Нейният кръгъл дроид, който се вижда в трейлъра, не е свързан с R2-D2 и вероятно присъствието му е наложено от Disney. Кира наследява първия син светлинен меч на Люк Скайуокър. Старото му оръжие е ключово за сюжета на филма.

Лея (Кари Фишър) е лидер на Новата Република от 30 години. Тя и Хан Соло (Харисън Форд) са женени. Хан Соло не умира във филма. Смъртта му е планирана за следващия осми епизод от сагата.

Хилядолетният сокол отново е собственост на Хан Соло, който през изминалите 30-ина години е преживял няколко приключения с него със и без присъствието на Лея на борда.

Изтребителите X-Wing в трейлъра се намират на планетата Явин. Има Синя, Червена и Златна ексадрила. Героят на Оскар Айзък е предводител на Синята ескадрила. Хан Соло го нарича „хлапе“ и това обръщение го дразни много.

Героят на Адам Драйвър е предводител на Червената ескадрила. Той е изключителен пилот-изтребител с мания за величие и зловещо увлечение по мощта на ситите. Той колекционира предмети, свързани с техния орден и е бил близък приятел с починал герой, който вероятно е бил изкушен от Тъмната страна. Ръкохватката на светлинния меч, която изработва, не е с цел по-добра защита. В Епизод VII героят на Адам Драйвър все още не е обучен добре в тънкостите на Силата.

Расата на Анди Съркис е съвсем нова за сагата. Машинариите и вярванията на героя на Съркис се различават значително от тези на Палпатин, който на няколко пъти е споменаван в новия филм. Според него ситското правило за Двамата (едновременно могат да съществуват само двама сити – нито повече, нито по-малко) е глупаво и смята, че Палпатин е допуснал няколко грешки. Героят на Съркис е описан като достоен съперник на Люк.

Боба Фет се появява, но съвсем за малко.

Образът на Макс фон Сюдов е изненада за феновете. Значимостта на героя му ще бъде оценена само от хард-кор феновете на сагата.

Spoiler Boy твърди, че по отношение на качеството новият филм може да се сравнява с „Междузвездни войни“ от 1977 г. Той обаче допълни, че режисьорът Джей Джей Ейбрамс води битка с Disney за ключовите елементи.

http://youtu.be/bpWOdhOz5co

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90