Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Не е бит, но е уволнен

Нова тв се разграничи от Димитър Върбанов, който симулира, че е пребит по време на разследване

„Новината“ за „побоя“ над Димитър Върбанов бе представена и в Нова тв. Снимка: Стопкадър  - Не е бит, но е уволнен

„Новината“ за „побоя“ над Димитър Върбанов бе представена и в Нова тв. Снимка: Стопкадър

Репортерът Димитър Върбанов явно не е бит, но пък е уволнен. Предаването „Господари на ефира“ го отстрани от своя екип. 

Върбанов бе уличен да симулира, че е пребит по време на разследване за преопаковане на стоки с изтекъл срок на годност във Велико Търново. Видеокадри на охранителни камери, разпространени първо от „Медиапул“, показват, че репортерът сам пада, след като е избутан от склада, и ляга на земята, за да бъде сниман от оператора. След това Върбанов бе настанен в болница, а „нападателите“ му – задържани за 72 часа. Медиите широко отразиха случая.

„Журналистът Димитър Върбанов е отстранен от екипа на предаването, за което работи“, съобщиха от „Глобал филмс“, продуценти на „Господари на ефира“.

От Нова телевизия, които също отразиха „побоя“, се разграничиха от поведението на „бития репортер“ и обявиха, че ще поискат отговорнот от продуцента.

„Нова Броудкастинг Груп“ не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика – се казва в позиция на медията. – В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, „Нова Броудкастинг Груп“ е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал.

Въпреки че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, „Нова Броудкастинг Груп“ не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента.“

Вижте още: „БИТИЯТ“ РЕПОРТЕР ОТ ГОСПОДАРИТЕ СИМУИРАЛ? 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90