Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Не ми говори, ще си пишем!

Хората предпочитат компанията на своите телефони, отколкото себеподобни

Заедно сме, но не съвсем. Снимки: Babycakes Romero - Не ми говори, ще си пишем!

Заедно сме, но не съвсем. Снимки: Babycakes Romero

„Аз нямам проблем с преносимите технологии, тези устройства улесняват живота ни, но вярвам, че те карат хората да затъпяват…“, казва авторът на серия фотографии, които показват доколко сме потънали в личните си телефони, в разговорите с виртуалните ни познати, и отказваме да погледнем някого в очите и да си кажем нещо повече от „Добър ден“. Създателят на тази поредица обаче също е приел форма на анонимност, усвоена от новите технологии и интернет – псевдонима Babycakes Romero.

„Започнах да снимам хора в компанията на своите телефони, тъй като между тях има определена хармония, но и доста тъга, – продължава Romero. – Преди да бъдат измислени мобилните телефони, хората нямаха друг избор, освен да си общуват. Сега това не е необходимо, вече всички можем да се „преструваме“, че правим нещо „важно“, ровейки в мобилните си устройства, вместо да мислим какво да си кажем. Телефоните убиха разговора. Това ще ни причинява все повече социални проблеми.“

Вижте портретите на хора, оковани в света на своите телефони:

death-of-con-12__880

death-of-con-2__880

death-of-con-4__880

death-of-con-1__880

death-of-con-6__880

death-of-con-7__880

 

death-of-con-8__880

death-of-con-9__880

death-of-con-10__880

death-of-con-11__880

 

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg