Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Не можеш да уволниш просто така Франк Ъндъруд

На „Нетфликс“ ще им излезе по-евтино да прекратят сериала „Къща от карти“, отколкото да отстранят Кевин Спейси

Ако се закачаш с Кевин Спейси, ще си имаш работа с Франк Ъндъруд. - Не можеш да уволниш просто така Франк Ъндъруд

Ако се закачаш с Кевин Спейси, ще си имаш работа с Франк Ъндъруд.

„Нетфликс“ обяви, че прекратява ангажиментите си с актьора Кевин Спейси, който изпълняваше главната роля на злодея Франк Ъндъруд в сериала „Къща от карти” след избухването на скандала с поредица обвинения в сексуален тормоз.

Оказва се, че това поставя под въпрос реализирането на предстоящия шести (и последен) сезон на успешната продукция, съобщава британският „Индипендънт”. Досегашните версии на сценариите за още незаснетите епизоди включват героя на Спейси, а всички договори, сключени от компанията, предвиждат именно той да изпълнява ролята.

Договорите на носителя на два оскара с „Нетфликс” не включват изрична морална клауза и компанията най-вероятно е извършила грешка в юридически и финансов смисъл, едностранно обявявайки края на работните си отношения със Спейси заради обвиненията срещу него. При това тези обвинения все още не са доказани и изпадналата в немилост звезда може да търси не само астрономическа неустойка, но и отделни компенсации за нанесени морални щети.

Според „Индипендънт” компанията може да си спести тези значителни разходи, ако предпочете направо да се откаже от завършването на поредицата. Продуцентите на сериала още не са коментирали този въпрос, но уверяват медиите, че за тях сигурността и безконфликтната работна среда са на първо място.

Вижте още: ТРИ СМУЩАВАЩИ МОМЕНТА В „ИЗВИНЕНИЕТО“ НА КЕВИН СПЕЙСИ

СМЪРТТА НА КЕВИН СПЕЙСИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg