Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Не, няма по-умна държава от нашата

Обединените патриоти блокираха границата ни с Турция, за да спрат изборния туризъм. Снимка: БГНЕС - Не, няма по-умна държава от нашата

Обединените патриоти блокираха границата ни с Турция, за да спрат изборния туризъм. Снимка: БГНЕС

Имало едно време една умна тоталитарна държава – какво точно й било умното, ще разберете малко по-нататък. Та в тази доста умна държава българи и турци живеели без особени проблеми помежду си, докато някои българи не започнали да се тревожат, че турците се размножават малко по-бързо от тях.

Така, както е тръгнало, викали си те, един ден те ще станат повече от нас!

Вместо да помислят какво да направят, че и българите да поискат повече деца, разтревожените измислили нещо по-тъпо (но всъщност много умно) – да сменят имената на турците с български.

Така, мислели си те, колкото повече се размножават турците, толкова повече ще стават българите – стига само да ги накараме да се наричат, да говорят и да се обличат като българи. Докато един ден България се напълни само с българи.

Обаче турците не харесали никак това и тогава разтревожените измислили още по-тъп (всъщност дори още по-умен) план, като отворили границата за всички турци, които предпочитали да си останат турци. И така посред сезона, когато в не толкова умните страни хората ходят на море, няколкостотин хиляди турци потеглили на Голяма (еднопосочна) екскурзия до Турция.

Дошла демокрацията, турците в България си направили партия – и си гласували за нея, и не само те, ами и онези, които били заминали за Турция. И вече никой не смеел да си помисли за нова Голяма екскурзия, освен нашите турци в Турция, които започнали най-редовно по избори да си организират големи екскурзии до изборните пунктове.

Това довело до нови тревоги сред разтревожените българи, заради които започнала цялата тази умна история.

Така, както е тръгнало, викали си те, един ден турците в парламента ще станат повече от нас!

Време било за поредната умна идея – задължително гласуване, но без никакви наказания за негласуващите. Това, разбира се, не променило нищо. Все пак тревожните ни сънародници правели много повече, за да откажат хората от гласуването…

Сега обаче хитростта достигна своето дъно (или връх) – тези, които въведоха задължителното гласуване, блокират границата, за да попречат на екскурзиантите от Турция, напиращи да изпълнят гражданските си задължения… А ние сме напът да ги вкараме пак в парламента. Мислим ги за тъпи, но не са ли всъщност много хитри?!

А ние като сме умни – колко да сме умни?

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg