VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Не остарявай, любов към естрадата (видео)

Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Кирил Маричков, Йордан Караджов... заедно в един концерт, „Концертът“

Едни от най-ярките гласове и имена на естрадата ще излязат заедно на една сцена - на 11 ноември в зала 1 на НДК. Снимки: БГНЕС - Не остарявай, любов към естрадата (видео)

Едни от най-ярките гласове и имена на естрадата ще излязат заедно на една сцена - на 11 ноември в зала 1 на НДК. Снимки: БГНЕС

Има песни, които са като машина на времето – още първите няколко тона ни пренасят назад в годините. Връщат ни в прекрасните мигове, преживени с „Щурците“, „Сигнал“, „Диана Експрес“, „Тоника“, LZ… и прочие „големи кораби“ от славното минало и настояще на родната попсцена. Скоро някои от тях ще ни бъдат припомнени. Мнозина от най-ярките гласове и имена на естрадата ще излязат заедно пред публиката – на 11 ноември в зала 1 на НДК.

Събитието се нарича „Концертът“ и ще събере Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Веселин Маринов, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Нели Рангелова, Йордан Караджов, Кирил Маричков, Илия Ангелов. Ще прозвучат дуетите Дони и Нети, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Тони Димитрова и Стефан Диомов, Михаил Белчев и Искра Радева, Хайгашод Агасян с Недялко Йорданов и формацията „Петте сезона“.

Инициатори на този естраден събор са Михаил Белчев и съпругата му Кристина, провокирани от пошлите текстове на съвременната музика. Мотивира ги и синът им Константин – той споделя с тях, че неговото поколение няма как да чуе тази музика. Родителите му се надяват да видят в залата млади хора и посланията в песните да достигнат до тях, защото са по стихове на Стефан Цанев, Недялко Йорданов, Миряна Башева, Георги Константинов, Маргарита Петкова, Михаил Белчев, Александър Петров, Радой Ралин, Евтим Евтимов – „Тежък характер“, „Ние можем да имаме много жени“, „Не остарявай, любов“, „Късна любов“, „Не ми пука“, „Устрем“, „Романтика“, „Клетва“…

Някои от изпълнителите в „Концертът“ събират и сами хиляди зрители със соловите си концерти, но емоцията да излезеш заедно с едни от най-обичаните гласове и лица от най-популярния навремето жанр, е неповторима.

„Винаги е хубаво да се събираме – казват Михаил и Кристина Белчеви пред БТА. – Ние сме си много близки, живеехме с тези песни. Сега говорим за европейско ниво, но всъщност европейското ниво на българската музика беше точно нашето поколение.“

Двамата се надяват този концерт да се превърне в ежегодна среща между приятели, ценители и почитатели на популярната българска музика.

https://youtu.be/W1Hy818Jouo

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90