POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Не отменят „Любовта е лудост”, стартират тихо заради траура

Ивайло Захариев пристига заедно със съпругата си и детето на откриването на "Любовта е лудост" миналата година. - Не отменят „Любовта е лудост”, стартират тихо заради траура

Ивайло Захариев пристига заедно със съпругата си и детето на откриването на "Любовта е лудост" миналата година.

Международният кинофестивал „Любовта е лудост”, който всяко лято събира артгилдията във Варна, няма да бъде отменян заради трагедията в морския град. Откриването е в неделя 22 юни и организаторите съобщиха, че всичко ще протече по предварителната програма. Пак ще има червен килим, но церемонията ще мине без обичайните фанфари. По традиция изпълненията на Духовата музика са сред най-важните елементи в първия ден на феста, но сега ще стоят неуместно.

В първия ден на феста зрителите ще гледат легендарния филм на Елдар Рязанов „Гара за двама” с Людмила Гурченко в главната роля. Прожекцията започва в 14 часа в зала „Европа”. По същото време в зала 1 на фестивалния комплекс ще бъде излъчена китайската лента „Чингис хан”. От 15.30 в зала „Пленарна” на общината ще завъртят „Бон шанс, инспекторе!” в памет на Велко Кънев и Георги Калоянчев.

Вечерта от 19.00 в зала 1 на Фестивалния комплекс започва премиерата на най-новия роден филм „Българска рапсодия” на режисьора Иван Ничев. Именно тази лента, чийто сюжет нищи депортирането на българските евреи от Егейска Македония, официално ще започне и „Любовта е лудост”.

Фестивалът ще продължи до 28 юни. Тази година за наградата „Златна Афродита” се състезават 12 продукции от Русия, Украйна, Румъния, Франция, Турция, Белгия, Великобритания, Испания, Азербайджан, Португалия, Германия, Полша. Шеф на журито е грузинската актриса Нана Джорджадзе от Грузия, а нейни помощници са българският режисьор Костадин Бонев („Подгряване на вчерашния обед”), продуцентът Франческо Мартино де Карлес, руската актриса Катерина Крупенина и звездата на румънското кино Виктория Кокиас.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

kapatovo.bg