Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Не пуснаха до конкурс кандидатите за шеф на Народния

Театърът започна годината без титуляр

Предстои нов конкурс за директор на Народния театър. Снимка: „Площад Славейков“ - Не пуснаха до конкурс кандидатите за шеф на Народния

Предстои нов конкурс за директор на Народния театър. Снимка: „Площад Славейков“

Без титуляр на директорския пост влезе в новата годината Народният театър. Претендентите за лидер на трупата не бяха допуснати до конкурс, съобщиха от Министерството на културата.

Само двама подадоха молба за участие в състезанието за директор – Камен Сотиров Костов и Филип Иванов Трифонов. Комисия е разгледала документите им в края на 2015-а и на нито един от двамата не е дала необходимия минимум от точки, за да се явят на интервю за длъжността.

Предстои да бъде обявен нов конкурс за поста. До избора Народният театър ще бъде ръководен от зам.-директора Милица Трайкова.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg