Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Не само на 1 април, търсете всеки ден лъжата!

Мнозина не повярваха, но днес, 1 април, на площад „Гарибалди“ наистина имаше паметник на Бойко Борисов. Просто малко беше подранил - защото е „паметник от бъдещето“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Не само на 1 април, търсете всеки ден лъжата!

Мнозина не повярваха, но днес, 1 април, на площад „Гарибалди“ наистина имаше паметник на Бойко Борисов. Просто малко беше подранил - защото е „паметник от бъдещето“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Отивайки на работа, днес минах покрай паметника на Бойко Борисов на площад „Гарибалди“, а на ул. „Аксаков“ се разминах с Джошуа Бел. Сигурно го знаете – прочутия американски виртуоз, който изнесе концерт „на шапка“ пред един от входовете на нюйоркското метро и само шест души се спряха да го послушат. Видеото с тази случка обаче събра за шест дни над 6 милиона гледания в YouTube. Честит 1 април!

Драги читателю, ако подозираш, че се опитваме да те преметнем и горната информация ти звучи съмнително, ти си прав – поздравления! Тя наистина звучи съмнително, въпреки че в този случай всичко е съвсем вярно и ние можем да го докажем със снимка и видео.

Ние обаче подозираме, че твоето подозрение е предизвикано главно от факта, че днес е 1 април, международен ден на шегата и лъжата, когато вестници и радиа, сайтове и телевизии, роднини и приятели се опитват да ти пробутат някоя измислица, за да се посмеят на твой гръб, ако се хванеш. Няма лошо, смехът е здраве.

По този повод призоваваме, ако има някакъв начин ООН, ЮНЕСКО, Съветът на Европа и Бойко Борисов оттук нататък да обявят всеки ден от годината за 1 април. Така не само ще запазим целогодишно веселото си настроение, ами и може би ще се научим да гледаме по-критично на всичко, с което ни заливат вестници и радиа, сайтове и телевизии, дори роднини и приятели.

Ако това се окаже невъзможно: не може ли поне да обявят 1 април за световен ден на борбата срещу фалшивите новини? Все от някъде трябва да се почне.

Вижте още: ВДИГНАХА ПАМЕТНИК 3-МЕТРОВ ПАМЕТНИК НА БОЙКО БОРИСОВ НА ПЛОЩАД „ГАРИБАЛДИ“

ДЖОШУА БЕЛ ИЗ ПРОЛЕТНА СОФИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg